Stafeta ciclista la Timisoara si flori de hartie cu mesaje in sprijinul celor care sufera de scleroza multipla

De Adrian Panduru
Stafeta ciclista la Timisoara si flori de hartie cu mesaje in sprijinul celor care sufera de scleroza multipla
© foto: Arhiepiscopia Timisoarei
Ștafeta Ciclistă Scleroză Multiplă (SM) a pornit de la Timișoara și va trece prin mai multe orașe pentru a încuraja oamenii care suferă de această afecțiune. Cei care vor parcurge aceste localități pe bicicletă vor colecta informații despre nevoile persoanelor cu scleroză multiplă și propuneri legislative pentru creșterea calității vieții lor.

Pornită de la Timișoara în data de 21 mai, ștafeta mesajelor de încurajare va poposi la Oradea, Bistrița, Reghin, Iași, Galați, Sf. Gheorghe, Brașov, București, Craiova și Alba-Iulia. Cei care participă la această ștafetă ciclistă adună și mesaje scrise pe flori de hârtie, culese la fiecare popas, care vor fi expuse în cadrul unui eveniment realizat la Parlamentul României, în data de 30 mai, dedicat comunității persoanelor cu scleroză multiplă din România.

Voluntarii ștafetei oferă la fiecare oprire seminarii de kinetoterapie, psihoterapie și informare socială, alături de specialiști din localitatea vizitată.

Fundația Filantropia Timișoara, în colaborare cu Asociația de Scleroză Multiplă din România a organizat luni, 21 mai, în sala festivă a Parohiei Timișoara-Iosefin, un seminar dedicat pacienților cu scleroză multiplă.

Zeci de mesaje de încurajare au fost scrise pe flori confecționate din hârtie și adresate persoanelor afectate de scleroza multiplă. Aceste mesaje au fost culese de trei voluntari bicicliști din Alba-Iulia și Oradea, care au pornit din Timișoara într-o ștafetă ciclistă națională, dedicată cauzei SM (scleroză multiplă), legând 11 comunități locale din toată România, cu scopul de a sprijini persoanele afectate de această maladie.

Fundația Filantropia Timișoara a demarat un proiect de amenajare a unui centru comunitar de recuperare dedicat persoanelor afectate de scleroză multiplă din Timișoara și împrejurimi, ca urmare a unui dialog pe această temă cu Asociația de Scleroză Multiplă din România. Noul centru, care se dorește a fi inaugurat în toamna anului 2018, va desfășura activități de recuperare prin psihoterapie, kinetoterapie, informare, consiliere și sprijin pentru grupuri mici de pacienți, dar și servicii de asistență la domiciliu și telemedicină adresate pacienților din județ.

Centrul va fi administrat de Fundația Filantropia Timișoara și va fi susținut și de Asociația de Scleroză Multiplă din România, sucursala Timiș, în baza unui protocol de colaborare.

Orice persoană care dorește să sprijine activitățile noului centru poate oferi donații dedicate funcționării centrului comunitar și îmbunătățirii activităților acestuia.

Donații în contul Grupului SM Timiș:

RO16BTRLRONCRT0266350505
Banca Transilvania
Titular: Asociația de Scleroză Multiplă din România0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor