Spitalul Judetean Timisoara – penalizat de CJAS Timis. Unitatea sanitara actioneaza Casa in instanta

De Adrian Panduru
Spitalul Judetean Timisoara – penalizat de CJAS Timis. Unitatea sanitara actioneaza Casa in instanta
© TION: Spitalul Judetean Timisoara – penalizat de CJAS Timis. Unitatea sanitara actioneaza Casa in instanta
Spitalul Judeţean din Timişoara a fost penalizat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş. Motivul? Unul destul de simplu – pacienţii au fost trimişi să-şi cumpere medicamente şi să facă unele investigaţii pe cheltuiala lor și nu şi-au mai primit banii înapoi. Cei de la Spitalul Judeţean Timişoara au atacat decizia de penalizare în instanţă.

Cei de la CJAS Timiş au făcut, în decursul anilor, începând din 2013, în diferite luni, control pe cereri de rambursare, pe reclamaţii venite de la pacienţi. S-au descoperit în urma verificărilor efectuate la toate unităţile sanitare cu paturi din judeţ, ca urmare a sesizărilor venite de la asiguraţi, cu privire la cheltuielile suportate de pacienţi pe perioada internării şi nerambursate, unele disfuncţionalități, care au fost rapid sancţionate.

„Spitalul Judeţean Timişoara a fost sancţioat cu 1 la sută din valoarea de contract a lunilor respective, în sumă de 977.074 lei şi, de asemenea, Institutul de Boli Cardiovasculare, unde s-a aplicat sancţiunea de 1 la sută din valoarea de contract, în urma controlului efectuat, în sumă de 59.519 lei”, spune Mariana Marcu, purtător de cuvânt al CJAS Timiş.

Banii au fost tăiaţi din valoarea de contract, au fost reţinuţi de Casă. Controlul s-a efectuat în perioada 2013-2015, pe parcursul mai multor luni. Spitalul Judeţean Timişoara a contestat această penalizare.

„Noi am contestat acest lucru pentru că nu respecta procedura de rambursare. Noi am considerat că nerespectând procedura de rambursare nu puteau fi returnate sumele respective. Am făcut contestaţie şi am acţionat în judecată Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate”, spune Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.

Procesul este în curs de desfășurare.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !