Specialistii in antreprenoriat, medicina si programare IT se intalnesc la Timisoara pentru a crea solutii in domeniul medical

De M. Hoster
Specialistii in antreprenoriat, medicina si programare IT se intalnesc la Timisoara pentru a crea solutii in domeniul medical
Tinerii specialiști sunt chemaţi la Timişoara pentru a concura şi a revoluționa sănătatea cu ajutorul tehnologiei. În 27 și 28 iunie, Asociația Banat IT împreună cu Timișoara Startup Hub organizează HackTM eHealth, un weekend dedicat programatorilor, medicilor, designerilor și antreprenorilor interesați să își conjuge forțele și cunoștințele în vederea căutării de soluții creative și inovative la probleme din domeniul sănătății, prin intermediul tehnologiei.

Evenimentul continuă pe o direcție specializată a hackathonului generalist HackTM, cel mai important hackathon software și hardware din Sud-Estul Europei, desfășurat în luna octombrie 2014 la Timişoara, când peste 350 de participanți au concurat în crearea de proiecte IT de impact în cele mai diverse domenii.

HackTM eHealth este un eveniment tehnic cu circa 60 de participanți, care va avea loc într-un cort amenajat pe terenul de sport al Colegiului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara, în inima complexului studențesc.

Pentru a crea proiecte inovative din domeniul sănătății și a unui stil de viață sănătos, participanții vor avea la dispoziție numeroase dispozitive și echipamente de interfață om – computer, o imprimantă Symme 3D dezvoltată în Timișoara pentru prototipare rapidă și, nu în ultimul rând, expertiza tehnică a unui puternic grup de mentori. Cele mai bune proiecte vor fi evaluate de către un juriu de experți și premiate.

Programul va cuprinde sesiuni de lucru, prezentări tehnice deschise pe teme relevante precum tehnologie pentru servicii pervazive de sănătate, valorificare și administrare de date, ecosisteme smart susținute de experți locali și invitați din Serbia și Slovenia.

Toți programatorii, medicii, designerii și antreprenorii care vor să schimbe domeniul sănătății prin intermediul tehnologiei sunt invitați să se înscrie pe situl www.ehealth.hacktm.ro. Aplicanții vor fi selectați în baza experienței și motivației de a participa. Participarea este gratuită. Evenimentul HackTM eHealth încheie caravana Coworking Spirit, o inițiativă dedicată lucrului colaborativ și antreprenoriatului tehnologic, al Asociației pentru Promovarea Antreprenoriatului în România cu sediul în Oradea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !