Spatiu verde devenit parcare in zona Modern. Primaria trateaza situatia… cu indiferenta!

De A. Strugariu
Reactualizat la:
23Comentarii
Spatiu verde devenit parcare in zona Modern. Primaria trateaza situatia… cu indiferenta!
© TION: Spatiu verde devenit parcare in zona Modern. Primaria trateaza situatia... cu indiferenta!
Că în Timişoara este haos general la capitolul parcare nu mai este o noutate. Maşinile stau parcate pe trotuare, scuaruri şi spaţii verzi chiar şi în zona centrală a urbei. Un cititor ne-a sesizat că un teren întins cu iarbă pe care odinioară se jucau copiii, situat în apropiere de o intersecţie circulată din zona Modern, se transformă încet-încet în parcare… Dacă cetăţenii sunt preocupaţi de astfel de probleme, reprezentanţii Primăriei Timişoara par să nu vadă/ știe ce se întâmplă în oraş!

Situația spațiului verde din zona Modern, care este pe cale să se transforme în parcare cu acces de pe trotuar, ne-a fost sesizată de un cititor încă de la finele săptămânii trecute. Omul ne-a trimis şi mai multe fotografii cu terenul respectiv.

„Locuiesc în zona Modern de aproximativ 5 ani, iar terenul viran din imagini, ce se află la intersecția străzilor Dorobanților cu Bărnuţiu, pe zi ce trece se transformă într-o parcare ah-hoc, fiecare după cum îl taie capu, se parchează de pe şosea/ urcare trotuar şi direct pe terenul pe care odinioară se jucau copii. Este singurul loc cu verdeața care este plin de copii în timpul liber, mai ales peste vacanța de vară. Dar dacă privim imaginile este foarte ușor să înțelegem că acest loc s-a transformat. ușor, ușor, într-un gunoi”, ne-a scris Mihai.

Timişoreanul are o întrebare şi totodată o propunere pentru oficialii primăriei.

„Către primăria orașului de aşa-zise cinci stele: chiar puteți trece cu vederea această zona? Este una din intersecțiile foarte circulate ale orașului. Oare nu se poate face loc de parcare subteran cu spaţiu de joacă deasupra? Parcare de genul peste noapte cu abonament, iar in timpul zilei de genul Park&Go, ca şi în occident. La câte mijloace de transport există în acea zonă, ar trebui să profitam”, crede cetăţeanul, care ar dori ca primăria sau orice altă instituție abilitată să ia măsuri în acest caz.

Am solicitat un punct de vedere din partea Primăriei Timişoara pe această temă încă de luni dimineaţa. I-am întrebat pe reprezentanţii municipalităţii care este regimul de proprietate al terenului respectiv: dacă a fost aplicată vreo sancţiune pentru neîntreţinere/ neîngrădire în cazul în care este privat sau ce măsuri s-au luat ori se vor lua împotriva celor care transformă spaţiul verde în parcare în cazul în care terenul aparţine primăriei/ vorbim despre domeniul public. Şi bineînţeles ce planuri sunt cu acel spaţiu, care se află totuşi într-o zonă foarte vizibilă din oraş.

Oficialii Primăriei Timişoara nu au reuşit să afle dacă este terenul lor sau nu și să ne răspundă la întrebări până joi…

UPDATE. Dacă reprezentanţii municipalităţii dau dovadă în continuare de lipsă de reacţie, alţi locuitori din zonă reclamă faptul că ceea ce se întâmplă este tot o consecinţă a deciziilor luate de autorităţile locale. Nu sunt suficiente locuri de parcare în zonă.

„Stau de 20 de ani în această zonă, mai exact la blocurile turn S. Barnuțiu 58-60, blocuri turn cu 30 de apartamente fiecare, 60 de apartamente în total. În trecut, locuri de parcare – legale, nu cel din fața blocului care este trotuar și spațiu verde -, erau cele la șosea. Acum, de aproximativ un an s-au gândit că mai bine desfiinţeaza jumate din ele și pun stație de taxi (de parcă nu ar fi fost una peste drum). Puteau să o pună de la semnul de interzis către intersecție, dar nu, ei au mutat semnul cu interzis ca să pună stație de taxi… Să-mi spuneți și dvs. cum ar putea face față 10 locuri de parcare la 60 de apartamente?”, ne-a scris posesorul uneia dintre maşinile din imagini.

Omul spune însă că pe acel spaţiu verde „nu s-a jucat aproape nimeni” din cauza excrementelor lăsate de câini, în timp ce pe terenul de lângă, pe care se juca fotbal odinioară, au crescut buruienile în neştire.

 23Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor