Spatiile din Bastionul Theresia incep sa fie impartite

De Delia S. Barbu
1Comentariu
Spatiile din Bastionul Theresia incep sa fie impartite
În şedinţa ordinară din 28 martie, consilierii judeţeni au pe masă proiecte de hotărâre privind darea în administrare a spaţiilor din Bastion. 

O parte din contractele pentru spaţiile aflate în proprietatea publică a judeţului Timiş  au fost suspendate în momentul începerii lucrărilor de reabilitare. Trei dintre  contractele suspendate au fost reactivate. Conform datelor oferite de CJT, Bastionul „Theresia” este compus din 5 corpuri de clădiri, din care în proprietatea publică a judeţului Timiş sunt corpurile A – parter, B – parter + etaj + mansardă, C – parter şi E – demisol, iar corpul D este în proprietatea publică a municipiului Timişoara. 

Se pot licita pentru închiriere o suprafaţă de 2.113,38 mp. cu diverse destinaţii şi o suprafaţă de 252,86 mp, terasă situată la etajul I al corpului C care poate fi închiriată temporar câştigătorului licitaţiei pentru „Cafenea” situată în corpul C – etaj. Spaţiile care urmează a fi închiriate au următoarele destinaţii: art cafe-expoziţii temporare, librărie, arte complementare – vinotecă-ziare de epocă, galerie de artă, spaţiu info, centru de arhitectură, centru cultural, florărie, galerie de artă, terasă pentru câştigătorul spaţiului cafenea-depozit cafenea-sală seminar. Preţurile de pornire vor fi de 65 lei/mp/lună şi de 40 lei/mp/lună, în funcţie de destinaţie. 
Un spaţiu de 2.166,63  mp ar putea să fie atribuit către Muzeul Banatului Timişoara, pe perioada restaurării Castelului Huniade. 

Societatea Timişoara nu primeşte încă spaţiu în Bastion

Şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Timiş derulată luni a început cu votarea unui amendament propus de Liviu Borha, vicepreşedintele CJT, care a cerut scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre privind darea în folosinţă a unui spaţiu în Bastion către Societatea Timişoara.
Am  stabilit să nu existe decât atribuiri prin licitaţie publică”, a declarat vicepreşedintele CJT, Liviu Borha.  În replică, preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc, a precizat că ”grupul PDL nu este împotrivă, pentru că există o relaţie cu Societatea Timişoara, avem un cuvânt dat acestei societăţi şi pentru noi era firesc să revină acolo, mai ales că au şi depus un proiect potrivit căruia doresc să amenajeze acolo o sală de conferinţe şi una de dezbateri”. Pe de altă parte, Viorel Sasca a punctat că problema legată de atribuirea gratuită a acelui spaţiu solicită o amânare, iar consilierul Viorel Coifan a adăugat că nu trebuie politizat acest subiect. La finalul dezbaterilor, amendamentul a fost supus la vot şi s-a decis scoaterea de pe ordinea de zi a acestui proiect de hotărâre, fără să se stabilească exact dacă proiectul va fi reluat sau nu în discuţie în şedinţa ordinară de luna viitoare.

Delia S. Barbu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor