Sorin Maxim e seful ADR-urilor din Romania

De M. Hoster
2Comentarii
Sorin Maxim e seful ADR-urilor din Romania
© TION: Sorin Maxim e seful ADR-urilor din Romania
Şeful Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim, a fost numit în funcţia de preşedinte al Asociaţiei ADR din România – ROREG. El va avea ca obiectiv armonizarea modului de lucru al acestor instituţii şi pregătirea accesării fondurilor disponibile de la Uniunea Europeană pe noul ciclu de finanţare.

La începutul acestei săptămâni, directorii celor 8 Agenții pentru Dezvoltare Regională din România s-au întâlnit în cadrul unei întâlniri de lucru ce a avut loc la Alba Iulia. Întâlnirea a fost organizată în contextul Anului European al Dezvoltării și a avut ca temă principală armonizarea activităților Agențiilor pentru Dezvoltare Regională (ADR-urilor) din România având în vedere finalizarea implementării Regio-Programul Operațional Regional 2007-2013 și a Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice 2007-2013, dar și pregătirea noii perioade de programare (2014 – 2020) la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare. De asemenea, în cadrul întâlnirii de la Alba Iulia a fost aleasă și noua conducere a Asociației Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România (ROREG), Sorin Maxim, director general al ADR Vest, fiind ales președinte.

În cadrul întâlnirii a fost subliniată necesitatea unei abordări unitare în gestionarea regională a fondurilor europene nerambursabile, abordare care să permită obținerea celor mai bune rezultate la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare, precum și importanța realizării de schimburi de expertiză între ADR-uri. Membrii ROREG au conchis asupra colaborării în cadrul unor proiecte de cooperare inter-regională care să fie de interes comun și utile în vederea atragerii de investiții, precum și asupra sprijinirii îmbunătățirii procesului de dezvoltare regională și obținerii de resurse la nivel regional prin activități de lobby la nivel național.

„Aveam nevoie de această întâlnire pentru a revitaliza activitatea Asociației ROREG și mă bucur că am fost cu toții invitații Regiunii Centru. Consider că trebuie să devenim o forță la nivel național, ținând cont de experiența pe care am dobândit-o în acești peste 16 ani de funcționare. Avem nevoie de coordonare și este necesară comunicarea către public a activităților pe care le desfășurăm. Din acest punct de vedere am decis să acționăm concentrat și să folosim judicios, fiecare Agenție, avantajele pe care le-am obținut prin multă muncă, dar și să optimizăm experiența celorlalți colegi. Vom încerca să facem lobby pentru a îmbunătăți procesul de dezvoltare regională și pentru a obține resurse cât mai importante pentru acest proces”, a declarat Maxim.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor