Somerii timiseni au intrat in era digitala si isi pot testa capacitatile de angajare prin intermediul internetului

De Marcel Hoster
Somerii timiseni au intrat in era digitala si isi pot testa capacitatile de angajare prin intermediul internetului
© Foto: arhiva
Căutarea unui loc de muncă a trecut în Timiş într-o nouă etapă. Prin intermediul unui portal de internet, şomerii pot afla în ce măsură ştiu să îşi prezinte oferta de muncă, pot înregistra un CV video sau pot să caute slujba mult visată. Rămâne de văzut câţi oameni fără loc de muncă vor şti să folosească internetul pentru a se angaja.

Timişul a fost, alături de alte trei judeţe, locul unde a fost testat, în premieră, un portal de internet, disponibil în premieră în România. La adresa www.spunespo.ro, cei interesaţi pot să îşi testeze aptitudinile de a se prezenta în faţa angajatorului, cel în cauză va fi supus unui test şi sistemul va preciza unde solicitantul va trebui să-şi îmbunătăţească prezentarea. De asemenea, se va putea realiza un interviu video al candidatului.

„Prin acest proiect ne-am propus creşterea angajabilităţii. De asemenea, am reuşit, pentru prima dată în România, să introducem un nou concept, şi anume scorul personal de angajabilitate. Este foarte important faptul că platforma poate fi accesată de către orice persoană care are acces la internet. Acest scor de angajabilitate va face persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă să conştientizeze care este situaţia cu privire la competenţele, aptitudinile şi abilităţile pe care le au. Vor putea efectua online un interviu video, tocmai ca să dispară emoţia în cadrul unui interviu real cu angajatorul. Totodată, îşi vor putea îmbunătăţi CV-ul şi scorul de angajabilitate. Platforma îi învaţă unde şi ce au greşit şi de ce nu au reuşit să răspundă cererii sau ofertei pe care-o face angajatorul”, a declarat Marcel Miclău, directorul AJOFM Timiş.

Tot în cadrul acestui proiect, suţinut cu fonduri nerambursabile europene, la sediile celor patru AJOFM prinse în proiect, Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Bistriţa-Năsăud, au fost realizate câte două cabinete cu calculatoare. De asemenea, cu tabletele achiziţionate au fost efectuate caravane de informare în mai multe licee şi şcoli.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !