Soarta a doi consilieri locali PNTCD din Timisoara se decide in doua saptamani la judecata partidului

De Valentin Rusu
Soarta a doi consilieri locali PNTCD din Timisoara se decide in doua saptamani la judecata partidului
Consilierii locali PNŢCD ai Timişoarei Flavius Boncea şi Bogdan Herzog nu comunică de mult timp cu partidul, deşi sunt reprezentanţi ai filialei Timiş a ţărăniştilor. Totul s-a rupt atunci când Gheorghe Ciuhandu a fost înlocuit, printr-o dispoziţie de la Bucureşti, de la cârma filialei din cel mai vestic judeţ al ţării…

Tocmai de la Ciuhandu pleacă şi ultimele zbateri din PNŢCD. Mai bine zis de la întâlnirea acestor doi consilieri cu fostul primar al Timişoarei şi fostul preşedinte al PNŢCD Timiş. „Am aflat, din sursele noastre, cu cine se consultă aceşti consilieri. Ştim de la oameni din apropierea lor că cei doi – Boncea şi Herzog, s-au întâlnit cu domnul fost primar, care declara în presă că nu mai vrea să aibă de-a face cu PNŢCD, dar care, din umbră, se pare că mai trage nişte sfori. Am fi curioşi să vedem de ce parte a baricadei se situează aceştia dacă se rupe USL. Îmi pare rău că nu pot să am o discuţie cu aceşti colegi care fac disidenţă pe faţă, nu prea ne putem înţelege cu ei. Conducerea PNŢCD a făcut demersurile legale, conform statutului. Am demarat procedurile statutare”, spune preşedintele PNŢCD Timişoara, Ciprian Mihok.

Nu se ştie încă soarta lui Boncea şi Herzog, dar în două săptămâni toate lucrurile se vor clarifica. Ori rămân în PNŢCD, ori pleacă. „Deciziile trebuie şi se vor lua în cadrul instituţional al partidului. În două săptămâni se va clarifica cazul celor doi consilieri. Dacă vor veni la partid şi, împreună, vom acţiona în consiliul local, nu se va întâmpla nimic, dacă sunt contra deciziilor partidului, atunci am putea merge chiar şi până la măsura extremă (retragerea sprijinului politic – n.r.)”, spune Valentin Moldovan, preşedintele PNŢCD Timiş.

Boncea spune că rămâne pe poziţii. „Sunt şi rămân membru PNŢCD. PNŢCD-ul, în momentul de faţă, este un partid care cred că încearcă să se regăseasă cumva. Se confruntă cu o mică criză de legitimitate, începută de la nivel central şi care se simte şi la nivel local. Noi reprezentăm un PNŢCD pe care îl considerăm a fi legitim. Din punctul meu de vedere, domnul Ciuhandu este un om care face cinste acestui partid şi că îmi vine greu să cred că există membri ai PNŢCD care gândesc altfel. Problema partidului în momentul de faţă nu cred că trebuie să fie încă o încercare de fărâmiţare a lui, ci readucerea legitimităţii în cadrul PNŢCD”, spune Flavius Boncea, consilier local PNŢCD.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !