Simona Neumann, directorul Asociatiei Timisoara Capitala Culturala, propusa pentru diploma de excelenta a judetului Timis

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
13Comentarii
Simona Neumann, directorul Asociatiei Timisoara Capitala Culturala, propusa pentru diploma de excelenta a judetului Timis
© Tion: Simona Neumann, directorul Asociatiei Timisoara Capitala Culturala, propusa pentru diploma de excelenta a judetului Timis
Timișoara a câștigat în 16 septembrie 2016, titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021. Simona Neumann, director executiv al Asociației „Timișoara 2021, Capitală Europeană a Culturii” este propusă pentru a i se acorda Diploma de Excelență a Județului Timiș.

Simona Neumann este cea care a coordonat proiectul prin care oraşul Timișoara a câştigat, în 16 septembrie 2016, titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021. Propunerea de acordare a Diplomei de Excelență va fi suspusă votului consilierilor județeni din Timiș în ședința din 30 septembrie.

„D-na Simona Neumann este omul care mișcă lucrurile în cadrul Asociației. Ea ii organizează pe toți cei implicați și a depus toate diligențele necesare pentru realizarea dosarului Timișoarei pentru candidatura orașului la titlu de Capitala Europeană a Culturii în anul 2021, acest binemeritat titlu fiind rezultatul efortului imens depus de dumneaiei şi echipa pe care o coordonează”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre privind acordarea diplomei de excelență, inițiat de președintele CJ Timiș, Sorin Grindeanu și grupul PSD.

Simona Neumann a revenit la Timişoara din Cipru. În perioada 2009 – 2012, a lucrat la Comisia Europeană de la Bruxelles, la Directoratul General pentru Extindere, fiind detaşată la Nicosia. Aici a gestionat un program complex de reconciliere, măsuri de încredere şi dezvoltare a societăţii civile şi unul de informare cu privire la politicile Uniunii Europene pentru comunitatea turcilor din Cipru, într-un context politic foarte sensibil. A acumulat o experienţă de 16 ani în Relaţii Internaţionale şi afaceri europene, poziţii ocupate în execuţie, coordonare şi management în diferite organizaţii româneşti şi de peste hotare. Şi-a început cariera în Timişoara, în 1995, la Institutul Intercultural, unde a lucrat timp de aproape un an, iar apoi s-a angajat la Universitatea de Vest, unde a fost, pe rând, referent de Relaţii Internaţionale, coordonatoare a filialei din Timişoara a Programului Leonardo da Vinci şi a Centrului de Informare privind Oportunităţile de Studii în SUA. Experienţa internaţională a început în cadrul celui mai proeminent program de diplomaţie publică al Departamentului de Stat din SUA, şi anume Programul Fullbright, la Consiliul pentru Schimburi Academice Internaționale din Washington, în vara anului 2001. A urmat un stagiu petrecut la o companie de consultanţă în domeniul fondurilor europene din Florenţa, Italia. În perioada 2004-2009 a lucrat la ONU în Bucureşti, în cadrul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, unde a gestionat un proiect în domeniul reformei administraţiei publice din România. Simona Neumann este o reprezentantă a spiritului multicultural din Banat, fiind vorbitoare, pe lângă limba română, de engleză și maghiară.

Distincția i se va acorda Simenei Neumann pentru promovarea și sprijinirea activității culturale în județul Timiș, pentru evidențierea pe plan intern și internațional a intereselor și imaginii Județului Timiș și în semn de apreciere și recunoștință pentru activitatea sa.

Acordarea acestei distincții nu presupune nici un beneficiu de ordin material sau de oricare altă natură. Sumele necesare realizării plachetei care se acordă, se suportă din bugetul propriu al Județului Timiş. Înmânarea „Diplomei de Excelenţă” a Judeţului Timiş urmează a se realiza în cadrul unei ceremonii publice.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor