Si medici din Timis ies in strada, la Bucuresti

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
Si medici din Timis ies in strada, la Bucuresti
Medicii şi asistenţi vor protesta în 2 noiembrie, la Bucureşti. Şi din Timiş vor fi doctori nemulţumiţi care vor participa la acest miting, mai ales după ce Sănătatea s-a trezit cu o rectificare negativă de buget – se vor tăia, fără milă, 54 de milioane de lei…

Asta deşi toţi se aşteptau la o rectificare pozitivă, nicidecum negativă. Oricum, medicii sunt decişi să-şi ceară drepturile. „Suntem foarte dezamăgiţi. Sâmbătă, 2 noiembrie, voi merge la miting, să protestez, în capitală”, a declarat Livius Cârstea, preşedintele Sanitas Timiş,.

Sindicaliştii din Sănătate îşi cer drepturile de luni bune, dar cererile acestora nu au ecou. S-a făcut şi grevă japoneză, au fost şi reprezentanţi ai Timişului la protestele din Bucureşti şi situaţia pare, din nou, fără ieşire. Livius Cârstea, preşedintele Sanitas Timiş, a fost chiar la Instituţia Prefectului Timiş pentru a depune o listă cu revendicările medicilor.

Lista revendicărilor conţine şase solicitări majore, respectiv alocarea a minumum 6% din PIB pentru Sănătate, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat, o lege specifică sistemului de sănătate în care proiectul privind performanţa să reprezinte un capitol, apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi, organizarea unităţilor medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi.

Susţin aceste revendicări reprezentanţii Coaliţiei profesioniştilor: Colegiul Medicilor Dentişti, ai Colegiului Psihologilor, Colegiul Farmaciştilor, Ordinul Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor în sistemul sanitar din România, Federaţia SANITAS, Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România, Societatea Medicilor din Colectivitatile de Copii Tineri şi Asociaţia Medicilor Rezidenţi din România.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor