Seful sectiei de baschet a SCM Timisoara reactioneaza la acuzatiile cu privire la probleme financiare: acestea exista, dar adevarul e la mijloc

De Marcel Hoster
2Comentarii
Seful sectiei de baschet a SCM Timisoara reactioneaza la acuzatiile cu privire la probleme financiare: acestea exista, dar adevarul e la mijloc
© Foto: arhivă
În urmă cu câteva zile, după înfrângerea surprinzătoare cu Galaţi, antrenorul BC SCM Politehnica Timişoara ieşea public şi spunea că jucătorii de la echipă au ajuns să se trezească acasă cu lumina tăiată, după ce ultimul salariu plătit era cel aferent lunii noiembrie. Conducătorul secţiei de baschet a SCM Timişoara, Ilie Triţoiu, a încercat să demonstreze că situaţia financiară la club nu ar fi chiar atât de „neagră”.

Antrenorul BC SCM Timişoara, Tudor Costescu, a luat în urmă cu câteva zile o decizie curajoasă, aceea de a prezenta public situaţia financiară gravă în care a ajuns echipa. O spunea după meciul pierdut cu Galaţi, o formaţie cotată mai slab decât cea bănăţeană.

„E o stare de fapt care devine cronică, nu mai este acută ca acum trei-patru luni. Deja lucrurile o iau pe un drum foarte neplăcut. Este greu să stai cu ei în sală și în timpul zilei cinci-șase ore și să te mai poți uita în ochii lor, în condițiile în care își plătesc singuri cazările, utilitățile, cei care mai au bani. Bani personali, adică nu bani din salariu. Nu avem nimic pentru recuperare. Tot ce se întâmplă facem din banii noștri sau din banii oamenilor din secție. Simt că nu avem parte nici de respect. Mă așteptam ca această cădere să apară și mă bucur că a apărut așa târziu”, spunea atunci Costescu, care a subliniat că o parte din baschetbalişti au ajuns să stea fără lumină în casă.

Şeful secţiei de baschet a SCM Timişoara a ales o modalitate ciudată pentru a răspunde acuzaţiilor lansate de antrenorul propriei echipe: un interviu pentru site-ul BC SCM. Ilie Triţoiu ajunge, până la urmă, să admită majoritatea afirmaţiilor lui Costescu. Acesta recunoaște că sunt probleme, dar spune că situația este departe de a fi „neagră”. Triţoiu încearcă să arate că afirmaţia potrivit căreia jucătorii nu ar mai fi plătiţi din noiembrie ar fi indus lumea în eroare.

„Situația este doar parțial delicată. Este departe de a fi neagră, așa cum a prezentat-o antrenorul echipei la conferința de presă de după meciul cu Galațiul. În primul rând vreau să lămuresc un lucru foarte important: la acea conferință s-a spus că ultimul salariu plătit a fost… din noiembrie. Lumea a fost un pic indusă în eroare. Într-adevăr, ultimul salariu plătit a fost cel aferent lunii noiembrie, dar să nu uităm că băieții au luat banii și în decembrie, și în ianuarie, și în februarie, iar joi (n.r. 15 martie) a intrat încă un salariu, cel pentru decembrie 2017.

Ca să fiu explicit și să cunoască toată lumea situația exactă, în decembrie s-a plătit luna septembrie, în ianuarie s-a plătit octombrie, în februarie s-a achitat noiembrie, iar acum s-a plătit salariul pentru luna decembrie, ceea ce înseamnă că am încheiat socotelile pentru anul 2017. Au rămas restante lunile ianuarie și februarie, dar nu aveam cum să plătim, pentru că bugetul local s-a votat doar în martie. Situația nu este atât de dramatică ori de neagră, cum a fost expusă”, spune Triţoiu.

Costescu mai afirmase că unii jucători ar fi rămas la propriu cu lumina stinsă acasă. Triţoiu a replicat: o asemenea situaţie neplăcută a existat, deţinătorul clădirii unde stau în chirie sportivii efectuând un asemenea gest, a „întrerupt curentul dimineața, ca un avertisment”. De ce nu sunt bani pentru plata la zi a sportivilor? Bugetul primăriei e adoptat în martie şi în subordinea acesteia mai sunt şi regii şi societăţi importante, nu doar SCM, a subliniat Triţoiu.

„Și aici adevărul este undeva la mijloc. Într-adevăr, am avut această problemă, cu cei care administrează acel corp de apartamente în care stă o parte dintre jucătorii echipei, dar au fost mai mult… răutăți. Au fost chestiuni de moment: au întrerupt curentul dimineața, ca un avertisment, și l-au repornit după-amiaza.

Avem și acolo probleme, însă pe unele dintre ele le-am rezolvat din chiar din propriul buzunar, atât eu, cât și colegii mei din club. Gen facturi de curent, chirii, utilități, deși era problema jucătorilor, pentru că au aceste cheltuieli incluse în contractul lor. Nefiind cu plățile la zi, în luna respectivă, când s-a facturat, nu au dorit să plătească și am achitat noi.

Avem promisiuni că în luna martie s-ar mai putea plăti un salariu restant, cel pentru ianuarie, după care în aprilie eu cred că se va intra în normalitate. Dacă e să fim foarte riguroși, noi în acest moment avem doar o lună de întârziere, căci salariul se achită cu începere din ziua de 15 a lunii următoare, moment din care noi avem la dispoziție 30 de zile pentru a face plata.

Un lucru foarte important pe care aș dori să-l priceapă toată lumea este și faptul că în subordinea Primăriei nu se află doar clubul sportiv, SCM-ul, ci și regii și societăți importante pentru oraș și pentru buna lui funcționare și care au și ele problemele lor. De aceea, fac apel la toți jucătorii să înțeleagă exact situația, deoarece se fac eforturi foarte mari pentru rezolvarea tuturor problemelor.”

Deşi la scurt timp de la declaraţiile lui Costescu a apărut şi problema cu foştii jucători de la BCM Timişoara, prin care SCM ar trebui să plătească acestora cel puţin 90.000 de euro, Ilie Triţoiu nu a declarat nimic despre această situaţie nou apărută.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor