Sefii din Primaria Timisoara au primit sarcina noua: sa monitorizeze fiecare o zona din oras

De Alina Strugariu
15Comentarii
Sefii din Primaria Timisoara au primit sarcina noua: sa monitorizeze fiecare o zona din oras
© TION: Sefii din Primaria Timisoara au primit sarcina noua: sa monitorizeze fiecare o zona din oras
Dacă în urmă cu câteva săptămâni edilul-şef al Timişoarei, Nicolae Robu, anunţa că le va da sarcină de serviciu oamenilor pe care îi are în subordine să monitorizeze fiecare câte o zonă din oraş, dacă altfel nu văd realităţile din teren – fie că vorbim despre proprietăţi neîngrijite, semne de circulaţie ascunse după copaci, trotuare distruse, gunoaie ori alte probleme -, acum primarul a dat o notă internă în acest sens.

Ce spune noua notă internă semnată de primarul Nicolae Robu? Edilul le cere şefilor din primărie să aleagă zonele din oraş pe care ar prefera să le monitorizeze. Pentru asta, oraşul a fost împărţit în peste 40 de zone.

„Vă trimit ataşat harta oraşului, cu zonele în care l-am împărţit, cu rugămintea să vă exprimaţi, în ordinea preferinţelor, opţiuni pentru trei dintre respectivele zone, în vederea stabilirii de către mine a uneia din ele, pe care va urma să o monitorizaţi sub toate aspectele de interes pentru municipalitate, în vederea unei mai bune administrări/ deserviri de către primărie a orașului”, se arată în recenta notă internă, transmisă „tuturor şefilor de structuri organigramice de rangul I”.

Robu a anunţat la începutul lunii că plănuieşte să le traseze ca sarcină de serviciu angajaţilor din instituţia pe care o conduce monitorizarea anumitor zone din oraş, fiind nemulţumit de faptul că unii dintre subalternii săi nu prea văd ce se întâmplă în neregulă pe străzile urbei sau dacă văd oricum nu se implică în rezolvarea problemelor.

„Dacă se mai întâmplă ca până acum, ca tot eu să se sesisez ce nu e în regulă, și nu cei care au răspunderea asta, îi voi mustra că nu-și fac datoria. Nu numai cu semnele de circulație, ci cu orice – gropi, spații verzi neîngrijite, copaci netoaletați, orice neregulă. Deci acum ce se întâmplă: eu mă duc cu mașina, merg pe șantiere sau uneori mă duc în oraș pur și simplu ca să pot vedea starea orașului și observ o mulțime de lucruri. Nu e normal ca primarul să facă treaba aceasta. Normal este să existe cineva care sesizează că anumite lucruri nu sunt în regulă și transmite mai departe semnalul că trebuie intervenit. Momentan, sarcina aceasta nu revine nicicui în mod expres”, explica Robu.

Este adevărat, Primăria Timişoara are inspectori de zonă, dar reprezentanţii instituţiei s-au plâns mereu că numărul lor este mic şi în plus au şi alte atribuţii decât să cutreiere oraşul, să sesizeze ce nu este în regulă şi să ia măsuri.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor