Sectie noua la Maternitatea Bega – Terapie Intensiva Pediatrica

De Adrian Panduru
Sectie noua la Maternitatea Bega  – Terapie Intensiva Pediatrica
© Sectie noua la Maternitatea Bega - Terapie Intensiva Pediatrica
Clinica de Obstetrică–Ginecologie Bega (Maternitatea Bega) din Timişoara nu a avut până acum o secţie de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) destinată celor mici. Dar, acum s-au alocat fonduri pentru ca această secţie să fie dotată cu aparatura necesară acestui compartiment din Maternitatea Bega, care ţine de Spitalul Judeţean Timişoara.

Practic, se va înfiinţa un compartiment de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) destinat pediatriei de la Maternitatea Bega. Acest compartiment exista doar pe hârtie, de câţiva ani, iar acum acest compartiment se va realiza în practică.

„Noi, Judeţeanul, nu am avut niciodată un astfel de compartiment, de terapie intensivă pediatrică. Din banii economisiţi în ultimul timp vom cumpăra aparatură de aproape 150.000 de euro, vom cumpăra paturi speciale, aparate de ventilaţie care vor deservi această secţie. Putem spune că, în sfârşit, şi la Pediatrie vom dispune de ATI, pe lângă cele de la Terapia mare a Judeţeanului”, a spus managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Marius Craina.

Spaţiul a fost amenajat cu bani de la consiliul judeţean, iar cu banii economisiți la ultima licitaţie de aparatură medicală, bani de la Ministerul Sănătăţii, (s-au economisit 3,1 milioane lei) se va cumpăra, prin licitaţie, aparatură şi pentru secţia ATI a Maternităţii Bega.

„Este vorba despre aproximativ 150.000 de euro. Am declanşat o licitaţie pentru aparatură medicală care va deservi acel compartiment. Avem deja aprobări de la Ministerul Sănătăţii pentru angajare de personal cu specific de Terapie Intensivă”, mai spune Marius Craina.

Se vor angaja cel mai probabil doi doctori şi 4-6 asistente, pentru ca acest compartiment să funcţioneze în regim de ture-gardă, să poată răspunde 24 de ore din 24 cerinţelor pacienţilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor