Seara de lectura bilingva la Centrul Cultural German din Timisoara

Seara de lectura bilingva la Centrul Cultural German din Timisoara
ADVERTORIAL. Centrul Cultural German pregătește la mijlocul lunii octombrie un eveniment de interes pentru toți tinerii iubitori de literatură. Miercuri, 12 octombrie, de la ora 18, are loc la Biblioteca Centrului o seară de lectură bilingvă. Cunoscuta autoare de romane pentru adolescenți, Martina Wildner ne va citi fragmente din ultimul ei roman – “Königin des Sprungturms”.

În centrul celui mai recent roman „Königin des Sprungturms” (2013) sunt Nadja și Karla. Cele două prietene merg împreună de mai bine de șase ani la o școală sportivă unde viața lor e definită de disciplină și rutină. Wildner se folosește de această prietenie fragilă în mediul competitiv al sportului de performanță pentru a crea o poveste complexă de maturizare a celor două fete.

Traducerea textului va fi citită în limba română de către actrița și regizoarea Simona Vintilă, de la Teatrul German de Stat din Timișoara.

Intrarea este liberă.

Martina Wildner s-a născut în 1968, în Obergünzburg in Allgäu. A urmat cursurile de Studii Islamice în Erlangen și Design Grafic la Nürnberg, unde în 1966 și-a luat licența în ilustrație.

Opera literară a lui Wildner include zece romane pentru tinerii cititori, traduse în patru limbi.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți la adresa ccgtm.ro