Se redeschide Aeroportul International Timisoara

De M. Hoster
Reactualizat la:
4Comentarii
Se redeschide Aeroportul International Timisoara
Începând de duminică după-amiază, pe Aeroportul Internaţional Timişoara vor ateriza din nou avioane. Pista aeroportului a fost închisă pentru reparaţii, iar ca urmare a finalizării lucrărilor, traficul aerian se reia.

În urma finalizării lucrărilor de reparaţii curente la pista de decolare – aterizare de pe Aeroportul Internaţional Timişoara – Traian Vuia, începând de duminică, 1 septembrie, ora 17.00, aeroportul redevine în totalitate operaţional. Prima cursă care va ateriza pe aeroport este cea a companiei aeriene Lufthansa, la ora 17.25, dinspre destinaţia Munchen. Prima cursă care va decola, la ora 18.00, aparţine aceleiaşi companii aeriene şi se îndreaptă spre aceeaşi destinaţie, Munchen.

Odată cu finalizarea lucrărilor de reparaţii curente la pista de decolare – aterizare, de duminică, 1 septembrie, are loc încheierea lucrărilor demarate în octombrie 2012 – considerată a fi prima etapă a lucrărilor –, cât şi a lucrărilor aferente celei de-a doua etape începută în 15 iunie 2013 şi desfăşurată în trei perioade de timp consecutive: 15 iunie – 24 iulie, 25 iulie – 24 august, 24 august (ora 20.00) – 1 septembrie. De asemenea, în perioada lucrărilor s-a realizat şi refacerea sistemului de electroalimentare şi a configuraţiei sistemului de balizaj luminos. Un aspect important ce trebuie precizat este că, printr-o bună organizare a lucrărilor, cu închideri parţiale a pistei de decolare şi aterizare şi păstrarea la fiecare fază a lucrărilor în parametri operaţionali a unui tronson din aceasta, precum şi datorită executării unor categorii de lucrări pe timp de noapte, s-a reuşit să se limiteze perioada de închidere totală a operaţiunilor de zbor la numai 8 zile.

„Lucrările de reparaţii curente la pista de decolare – aterizare s-au desfăşurat în parametrii tehnico-economici contractaţi. Urmare a finalizării lucrărilor şi refacerea stratului asfaltic a crescut siguranţa zborului şi nu în ultimul rând confortul pasagerilor la decolarea sau aterizarea aeronavelor. Dimensiunile pistei de decolare-aterizare, care sunt de 3500 m lungime şi 45 m lăţime, şi studiul de expertiză a capacităţii portante, realizat în iulie-august 2012, certifică operarea în siguranţă a aeronavelor de orice capacitate”, a declarat Dan Idolu, directorul Aeroportului Internaţional Timişoara – Traian Vuia.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor