Se pregateste primul festival marca Exit la Timisoara

De S.B
5Comentarii
Se pregateste primul festival marca Exit la Timisoara
© TION: Se pregateste primul festival marca Exit la Timisoara
Timișoara este tot mai aproape de a avea un festival de proporții în anul 2015. Organizatorii Exit s-au reîntors în orașul de pe Bega, iar de data aceasta au avut o propunere clară pe care au prezentat-o aleșilor locali. Mai sunt de pus la punct zeci de detalii, însă un lucru este cert, festivalul de la Timișoara va fi unul complet care va aduce publicului două zile de distracție, dans, petreceri, artă, film și muzică de cea mai bună calitate.


Încă din luna octombrie s-a vehiculat posibilitatea ca Timișoara să aibă un „frate mai mic” al celebrului festival Exit de la Novi Sad. Atunci organizatorii evenimentului de succes din Serbia s-au aflat în Timișoara pentru a discuta cu oficialii orașului despre posibilitatea de a organiza un astfel de festival în orașul de pe Bega. În luna decembrie organizatorii s-au întors, iar posibilitatea ca orașul să aibă un festival de proporții la anul este tot mai aproape de a deveni realitate.

Discuția din decembrie a fost una mult mai detaliată decât cele avute anterior. De data aceasta organizatorii au venit la Timișoara cu un proiect clar, iar viceprimarul Dan Diaconu a putut să afle care sunt sumele necesare pentru realizarea unui astfel de eveniment și care este oferta pe care pot să o facă organizatorii Exit. Astfel, festivalul de proporții de la Timișoara se va bucura de echipa de management a Exit, dar și de toate contactele de care dispune festivalul.

„Am avut o nouă vizită din partea organizatorilor Exit de la Novi Sad unde am discutat câteva zeci de minute asupra unei propuneri pe care o au pentru un festival local, un festival care nu este Exit. Este un festival care va aduce experiența Exit aici, managementul și toate contactele lor, într-un proiect care se va desfășura în Timișoara”, a declarat Dan Diaconu.

Evenimentul ar urma să se desfășoare cel mai probabil în luna mai, iar festivalul va dura două zile. Prețul unui bilet la prima ediție va fi destul de scăzut, viceprimarul spunând că s-au vehiculat sume mai mici decât pentru biletele de la Plai 2014, adică mai puțin de 50 de lei pe zi. Festivalul de la Timișoara va avea pe lângă scena principală, cel puțin alte patru scene cu diferite tipuri de muzică. Pentru prima ediție locația folosită va fi cea de la Muzeul Satului, dar, conform declarațiilor lui Dan Diaconu, pentru edițiile viitoare se va căuta un spațiu mai mare, care să aibă însă aceleași dotări tehnice ca și Muzeul Satului Bănățean. De asemenea, la eveniment este anticipată prezența a 15.000 – 17.000 de spectatori pe parcursul celor două zile de festival.

Problema bugetului necesar a fost și ea adusă în discuție. Viceprimarul nu a vrut să divulge suma necesară pentru realizarea festivalului, dar a declarat că Primăria Timișoara se ocupă foarte serios de gestionarea fondurilor necesare:

„Formațiile vor depinde foarte mult de tipul de pachet bugetar pe care îl putem agrea împreună, iar tipul de pachet bugetar nu înseamnă doar contribuția Consiliului Local. Noi am prevăzut deja de o lună și am trimis prezentări sumare ale acestui festival și către sponsorii din Timișoara și nu numai din Timișoara. Pe de altă parte, rețeta festivalului Exit este cea cu finanțare publică de la Primăria Novi Sad, de la regiunea Voivodina și de la Guvernul Serbiei. Acolo s-a înțeles că o astfel de finanțare aduce beneficii de peste 20 de milioane de euro, anual, doar din cadrul festivalului. Noi suntem dispuși să discutăm și cu alți parteneri, Consiliul Județean, să vedem dacă va participa sau alți parteneri publici”, a spus Diaconu.

Evenimentul de la Timișoara, care va urma exemplul celui de la Novi Sad, promite o experiență de festival completă. Atmosfera de la Exit va ajunge și la Timișoara cu două zile de petreceri, concerte, artă, dans, teatru, film, dar și multe alte surprize. De asemenea, la prima ediție a festivalului timișorenii vor putea face cunoștință și cu „scena gastronomică”. De data aceasta, de aici vor lipsi micii.

„Pe lângă faptul că vorbim de mai multe scene, vorbim nu numai de muzică, vorbim de dans, de happening-uri, chiar de scurt teatru modern. Vorbim și de o idee foarte bună pe care cred că o putem implementa, aceea a unei scene culinare în cadrul Exit pentru că ne aflăm într-o ambianță a Muzeul Satului. Este un lucru care cred că va avea succes, sigur nu sub forma în care se desfășoară ea la nivelul mici și bere, ci într-o formă vizată de prezența elementelor definitorii culinare ale Banatului în general”, a mai spus viceprimarul.

Desigur, muzica și distracția rămân pe primul loc la festival, iar numele formațiilor care vor ajunge la Timișoara în 2015 vor fi făcute publice mai târziu și după stabilirea bugetului. Cert este că la festival vor participa și trupe locale, dorindu-se o promovare cât mai bună a orașului de pe Bega și a artiștilor săi. De asemenea, Exit-ul de la Timișoara va încerca să intre și în viața socială a orașului. Astfel, se va alege un obiectiv social care va fi susținut pe durata festivalului. Seria manifestărilor și surprizelor de la prima ediție a evenimentului vor fi divulgate pe parcursul anului viitor, dar cert este că Timișoara ar putea să aibă la anul, două zile de distracție, concerte și petreceri așa cum nu a mai avut de foarte mulți ani.

Alte articole pe aceeași temă:

Celebrul festival Exit vine si la Timisoara5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor