Se pregateste o noua serie de cursuri in cadrul proiectului SIA Vest

De Marcel Hoster
Se pregateste o noua serie de cursuri in cadrul proiectului SIA Vest
© foto: arhiva
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş continuă înscrierile în cadrul Proiectului SIA VEST – Suport pentru Inițiative Antreprenoriale. Sunt aşteptaţi cursanţii pentru ultima serie a cursului de antreprenoriat, care se va desfășura în perioada octombrie-noiembrie 2018.

Termenul limită pentru depunerea cererilor este 22 octombrie 2018. Cursurile de antreprenoriat sunt gratuite. Absolvenții cursurilor au oportunitatea de a pregăti un plan de afaceri și de a participa la concursul de planuri de afaceri din cadrul proiectului.

44 planuri de afaceri vor fi selectate spre finanțare nerambursabilă în proporție de 100%. Suma disponibilă pentru finanțarea start-up-urilor este de 6.420.240,78 lei.

Prin Proiectul SIA VEST, 360 de persoane din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Arad şi Hunedoara pot obţine finanțări de până la 40.000 de euro pentru începerea unei afaceri non-agricole în mediul urban. Proiectul vizează stimularea ocupării și crearea a 88 de noi locuri de muncă în Regiunea Vest.

Proiectul este destinat persoanelor care desfășoară o activitate independentă, persoanelor inactive (elevi şi studenţi) şi şomerilor de lungă durată care intenționează să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban. Aceștia trebuie să aibă reședința în județele menționate, iar nivelul minim de studii solicitat este solicitat liceul cu examenul de bacalaureat promovat.

Înscrierea în grupul țintă presupune participarea gratuită la cursul pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale și elaborarea unui plan de afaceri. Dintre acestea, 44 de planuri de afaceri vor fi selectate spre finanțare. Participanții vor beneficia de stagii de pratică și sprijin în implementarea planului de afaceri.

Până în prezent, în cadrul proiectului, s-au derulat 7 serii de cursuri de antreprenoriat, la care au participat 140 persoane din județele Timiș și Hunedoara. De asemenea, în grupul țintă s-au înscris 180 persoane din județele Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara.

Cei ce doresc propria lor afacere sunt așteptați să se înscrie la ultima serie a cursului gratuit de antreprenoriat. Informații suplimentare și înscrieri la sediul CCIA Timiș din Timișoara, P-ța Victoriei nr.3, et. I, tel: 0732-185.285, e-mail: office@cciat.ro, Daiana Mirela Buzatu – manager de proiect / CCIAT, Website: www.cciat.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !