Se pregateste curatenia de primavara – vedeti graficul dupa care vin masinile Retim

De A.S.
1Comentariu
Se pregateste curatenia de primavara – vedeti graficul dupa care vin masinile Retim
© TION: Se pregateste curatenia de primavara – vedeti graficul dupa care vin masinile Retim
Se apropie curăţenia de primăvară la Timişoara. Campania va avea loc, la fel ca de fiecare dată, în două etape, prima în zona de nord a oraşului faţă de canalul Bega, iar cea de-a doua în partea de sud. Timişorenii au ocazia să scape de lucrurile de care nu mai au nevoie în casă în perioada 16-29 martie. Vedeţi graficul de colectare a deşeurilor pe străzi.

Curăţenia generală de primăvară organizată de Primăria Timişoara împreună cu societatea Retim Ecologic Service va avea loc în perioada 16-29 martie 2015.

Prima etapă va fi între 16 şi 22 martie, în cartierele din partea de nord a oraşului faţă de canalul Bega, iar cea de-a doua etapă între 23 şi 29 martie, în zona de sud a municipiului.
În cadrul acţiunii se colectează numai obiecte de uz casnic şi gospodăresc şi deşeuri vegetale rezultate din curăţarea arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor, precizează autorităţile locale.

Atenţie, este interzisă scoaterea şi depozitarea pe domeniul public a deşeurilor ce se colectează în cadrul acţiunilor de curăţenie generală de primăvară/ toamnă mai devreme de o zi faţă de data în care este programată colectarea sau după ziua în care este planificat să vină maşinile Retim.

De asemenea, este interzisă depozitarea deşeurilor provenite din amenajări interioare şi acţiuni de salubrizare a pivniţelor şi a podurilor – moloz, praf de cărbune, ţigle, cărămizi, faianţă şi gresie sparte.

Deşeurile trebuie depuse în ordine la bordură, lângă carosabil, fără să împiedice circulaţia, iar resturile provenite din lucrări de corecţie la arbori, ramurile, trebuie tăiate la dimensiuni de cel mult un metru şi legate în snopi.

Timişorenii care nu respectă aceste prevederi riscă sancţiuni. Amenzile sunt de la 500 la 1.000 de lei în cazul persoanelor fizice şi de la 1.000 la 2.000 pentru persoanele juridice.
Deşeurile rezultate din lucrări de reparaţii şi amenajări interioare în cantităţi de sub un metru cub, precum şi deşeurile reprezentând echipamente electrice şi electronice (DEEE) se preiau gratuit de la populaţie, pe baza actului de identitate, la patru puncte de colectare din oraş: Al. Avram Imbroane nr. 70, Calea Torontalului nr. 94, Str. Energiei nr. 3 şi Calea Moşniţei nr. 2.

Aceste puncte de colectare funcţionează de luni până vineri între orele 8.00-16.00.

Pentru cantităţi mai mari de deşeuri se pot comanda containere de la societatea Retim, contra cost, pe strada Oituz nr. 3A sau la numerele de telefon 0256/ 499.537 sau 0256/ 220.064.

Pentru colectarea deşeurilor din sticlă, respectiv a hârtiei şi cartonului, Retim a amplasat în oraş 59 de recipiente sub formă de clopot. De asemenea, pe străzile urbei au fost amplasate şi 71 de containere – ţarc pentru PET-uri.

Găsiţi anexate graficele de colectare a deşeurilor în cadrul curăţeniei generale de primăvară 2015 pe străzi şi perimetre.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor