Se deschide Targul de Paste, cu Parada Iepurasilor

De Roxana Deaconescu
Se deschide Targul de Paste, cu Parada Iepurasilor
© Foto: Tion
Cea de-a unsprezecea ediție a Târgului de primăvară de la Timișoara nu așteaptă vremea bună. Târgul de Paște își deschide porțile sâmbătă, cu Parada Iepurașilor, un eveniment nou-nouț în programul deja tradiționalei manifestări dedicate sărbătorilor pascale.

Cea de-a unsprezecea ediție a Târgului de Paște își deschide porțile sâmbătă, 17 martie.

Ca niciodată, centrul orașului va fi luat cu asalt de iepurași pe role și pe biciclete, de majorete și de sportivi, la prima ediție a Paradei Iepurașilor. Cei care vor trece pe acolo vor avea la dispoziție 56 de căsuțe, toate aranjate pe platoul din fața Operei și în Piața Libertății.

În Piața Victoriei a fost amplasat un suport imens încărcat cu flori, în formă de ou.

„În Piaţa Victoriei vor fi amplasate tradiționalele căsuțe, unde se vor comercializa ouă încondeiate, dulciuri, cozonaci, pască, flori, icoane, produse handmade şi decoraţiuni specifice sărbătorilor pascale. Pe toată durata târgului, în Piața Libertății vor fi amenajate căsuțe cu produse meșteșugărești, produse handmade, ouă sculptate, ouă încondeiate și alte produse specifice sărbătorilor pascale. Timișorenii vor putea vizita căsuțele cu produse ale artiștilor locali, dar și ale meșteșugarilor din țară, iar copiii vor putea vizita Atelierul Iepuraşului, unde pot învăţa să încondeieze ouă sau să picteze pe ceramică”, transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.

O noutate este Parada Iepurașilor, care va avea loc chiar sâmbătă, 17 martie, de la ora 15:30. Un alai format din iepurași pe role și pe biciclete, majorete și sportivi va lua cu asalt străzile orașului.

Spre deosebire de anii trecuți, scena pe care au loc concertele programate de Târgul de Paște va fi amplasată în Piața Libertății, nu în Piața Victoriei.

Programul pentru ediția cu nr. XI este destul de încărcat, în centrul orașului urmând să se bată și toaca, în 4 aprilie. Târgul de Paște își închide porțile în 10 aprilie.

Program complet:

17 martie – sâmbătă

Piața Victoriei

– 15:30 – PARADA IEPURAȘILOR. Alaiul va parcurge traseul Piața Libertății – strada Alba Iulia – Piața Victoriei – Catedrala și retur

Program artistic: Majorete Nădlac, demonstrație de gimnastică ritmică – CSS Timișoara, sport și mișcare cu Liceul cu program sportiv Banatul (atletism, handball, box, Iepurași pe role și pe biciclete – Grădinița Montessori, Trupa Pitishow de la Radio Timișoara și iepurașul HAZ.

– 17 – Fanfara Big Band (partea 1)
– 17:15 – Deschidere târg

Piața Libertății

– 18 – Cor Mitropolie (15 min), ora 18:15 – Fanfara Big Band (partea 2)

18 martie – duminică

Piața Libertății

– 18 – Cvartet Music Age

24 martie – sâmbătă

Piața Victoriei

– 12 – 14 muzică ambientală Gheorghe Iovu
– 15:30 – expoziție de icoane Lumina Florilor de Paști (Muzeul Catedralei Mitropolitane). Icoane realizate de copiii de la atelierul Bunavestire și școala ortodoxă Sfântul Antim Ivireanu. Vor cânta muzică specifică sărbătorilor pascale aproximativ 90 de copii care vor primi cadouri simbolice din partea primăriei.
– 16-18 muzică ambientală Gheorghe Iovu

Piața Libertății

– 20 – ORA PĂMÂNTULUI: Eveniment organizat în parteneriat cu Societatea Română pentru Astronomie Culturală și cu Ministerul Culturii: ora 20 – program de muzică corală susținut de către corurile de copii, sub egida Cantus Mundi, ora 21 – concert Peregrinii și moment demonstrativ cu jocuri de foc susținut de către Deep 6 Project.

25 martie – duminică

Piața Victoriei

– 12-18 muzică ambientală Gheorghe Iovu;

Piața Libertății

– 18 – moment coral închinat sărbătorilor pascale

31 martie – sâmbătă

Piața Libertății

– 18 – Seven’s TM Show Band

1 aprilie – duminică

Piața Victoriei

– 12-14 – muzică ambientală Gheorghe Iovu
– 12-14 – atelier de pictură pe figurine de ipsos pentru copii
– 14-17 – atelier de pictură pe ouă supradimensionate pentru copii
– 17:30 – Pelerinajul Floriilor – Organizat de către Mitropolia Banatului

4 aprilie – miercuri

Piața Victoriei

– 16:30-18 – se bate toaca în centrul Timișoarei

8 aprilie – duminică

Piața Victoriei

– 12-18 – muzică ambientală Gheorghe Iovu.

Articole pe aceeași temă

Parada Iepurasilor, pe strazile Timisoarei. Surprizele de la Targul de Paste 20180Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor