Saracens Timisoara investeste in juniori. Un tanar de 18 ani va pleca la un stagiu in Anglia

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
Saracens Timisoara investeste in juniori. Un tanar de 18 ani va pleca la un stagiu in Anglia
© Saracens Timisoara investeste in juniori (foto: arhiva)
Cum la nivel de seniori nu prea mai are adversari, cei de la Timişoara Saracens RCM încep să se gândească la viitor. Echipa a transferat mai mulţi jucători, special pentru a avea o echipă competitivă şi la nivel Under 20, acolo unde, în sfârşit, va fi organizat un campionat naţional. Un alt tânăr rugbist, aflat din 2010 în centrul de tineret de la Timişoara, Alex Iştoc, va pleca la un stagiu de pregătire la ”patroana” Saracens Londra.


O echipă de juniori competitivă, de unde să poată fi „alimentată” prima formaţie cu rugbişti, care cunoaște sistemul de joc şi antrenament al seniorilor, gata să intre în teren din primul minut. Acesta este visul celor de la Saracens RCM Timişoara.

Federaţia a decis să organizeze un campionat U20, iar pentru Timișoara este importantă formarea unei astfel de echipe, din care să facă parte jucători de vârf atât din ”pepiniera proprie”, în cazul de față Echipa U18, dar și prin transferul unor tineri de perspectivă din centre de formare din țară. Jucătorii acestei echipe vor fi instruiți cu ajutorul și sub îndrumarea antrenorului principal al lotului de seniori, tocmai pentru a putea face ușor schimbul de generații, atunci când va veni vremea. Juniorii vor juca și în meciurile seniorilor, atunci când este necesar și competiția o permite, așa cum se întâmplă în acest sezon în cazul Cupei Regelui, competiție organizată de FRR în perioada de pregătire a lotului național tocmai pentru a permite creșterea și formarea tinerilor rugbiști care în decursul SuperLigii participă la mai puține meciuri.

„Aceşti tineri jucători vor face parte și din lotul echipei mari, sper să debuteze în Cupa Regelui, Cupa României sau chiar în Superligă. Au fost voci care au spus că la Timișoara nu se investește în juniori, vreau să demonstrăm contrariul. Majoritatea tinerilor joacă sub culorile României la U19 sau U18. Timișoara a adus 10 jucători tineri de perspectivă”, a declarat Duşan Filipaş, vicepreşedintele Saracens RCM.

Vedeta tineretului pare să fie Alex Iştoc, un jucător de 18 ani, din pepiniera proprie, care va beneficia de un stagiu în Anglia, la Saracens Londra.

„Pe baza parteneriatului cu Saracens avem oportunitatea de a trimite la Londra jucători tineri într-un stagiu de trei săptămâni. Iștoc va fi trimis anul acesta, va pleca la Londra săptămâna viitoare și va parcurge un stagiu de pregătire cu câștigătoarea Premiership. Așteptăm să se întoarcă cu un bagaj de cunoștințe îmbunătățit, să-și îmbunătățească atitudinea față de muncă și sport și să fie un exemplu pentru colegii săi”, a mai spus Filipaş.

La rândul său, tânărul jucător s-a declarat încântat de această experiență.

„Mă bucur pentru că am fost selectat și voi participa la acest stagiu organizat de Saracens. Sunt sigur că va fi o experiență frumoasă. Mă va ajuta să înțeleg mai bine rugby-ul profesionist. Mulțumesc antrenorilor și clubului pentru oportunitatea și încrederea dată”, a precizat Alex Iștoc.

El a avut deja ocazia să joace la echipa mare, intrând în teren la partida de sâmbătă, din Cupa Regelui.

Alături de Iştoc, în noul sistem de joc vor fi integraţi alţi nouă tineri provenind de la Timişoara, dar şi de la mai multe centre din ţară: Marcel Rusu (18 ani), linia II, Claudiu Pelin (18 ani, România U18), taloneur, pilier, flanker și Claudiu Mârzac (17 ani, România U18), taloneur, toţi de la pepiniera Saracens; de la CS Iași: Marius Simionescu (17 ani), fundaș, Marius Iftimiciuc (17 ani), linia II, Alin Haidău, pilier, și Vlad Neculau, flanker, România U17; Florin Popa, 19 ani, România U19, U18, U17, de la Cleopatra Năvodari, centru, și George Tătăruș (19 ani), flanker, România U19, de la Focşani.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !