Santierul continua in Soarelui. In fata Scolii 30 va fi amenajata o piateta cu o fantana

De A.S.
8Comentarii
Santierul continua in Soarelui. In fata Scolii 30 va fi amenajata o piateta cu o fantana
Deşi cartierul Soarelui este încă într-un mare şantier în prag de iarnă, oficialii Primăriei Timişoara au ţinut să prezinte, joi, ce s-a făcut până acum, în ultimele luni. O stradă modernizată – Martir Eugen Nagy (Farului) şi o parcare în faţa Şcolii Generale nr. 30, unde se doreşte amenajarea unei piaţete cu o fântână care să aibă ţâşnitori dispuse… ca razele soarelui, anunţă autorităţile locale.

Reabilitarea străzilor din cartierul Soarelui, în care locuieşte primarul, şi zona Calea Buziaşului a fost anunţată în luna iulie, atunci fiind predat şi amplasamentul. Joi a fost prezentată prima stradă refăcută – Martir Eugen Nagy (Farului), perpendiculară pe bulevardul Sudului.
„Până acum este finalizată strada Martir Eugen Nagy şi parcarea în partea dinspre ea a spaţiului dintre şcoală şi bloc. S-au efectuat lucrări de amenajare a trotuarelor, de amenajare de locuri de parcare şi de amenajare a unui carosabil delimitat prin borduri îngropate, care sunt în lungul gurilor de scurgere. Deci reprezintă rigolele, ele practic au rol dublu. După acelaşi principiu, vom amenaja o mulţime de străzi în acest cartier, adică vom amenaja locuri de parcare la 45 de grade de o parte a străzii şi locuri de parcare în lungul bordurii de partea cealaltă a străzii, rămânând o bandă de circulaţie, evident, într-un anume sens. Numărul de locuri de parcare care vor fi create noi în cartier este de cel puţin 650. La punerea în practică, constatăm că putem crea şi mai multe. Aşadar, acesta este modelul de amenajare care va fi practicat în tot cartierul”, a declarat primarul Nicolae Robu, la faţa locului.

Odată cu reabilitarea străzilor vor fi realizate şi noi conexiuni, în sensul că unele străzi vor fi practic prelungite. „Am realizat o nouă conexiune la bulevardul Sudului, pentru că această stradă nu era legată de bulevard. Vom crea şi alte accese directe la arterele mai importante, pentru a nu-i mai pune pe oameni să meargă pe trasee foarte ocolite. Aleea Azurului va avea şi ea un acord direct la bulevardul Sudului. Aleea Cristalului nu are legătură la bulevard, o vom lungi încât să avem şi acolo o legătură directă. De asemenea, în lungul bulevardului Sudului vom amenaja în sfârşit un trotuar”, a adăugat primarul.

În faţa Şcolii Generale nr. 30 se intenţionează amenajarea unei piaţete cu o fântână în mijloc şi locuri de parcare de o parte şi de alta.
„Alături vom realiza o piaţetă în faţa Şcolii Generale nr. 30. La capetele spaţiului delimitat de şcoală, respectiv de blocul cu spaţii comerciale de vizavi de şcoală, vom avea câte o parcare. Una este deja amenajată în partea de sud, iar în partea cealaltă, înspre Liviu Rebreanu, va fi cât de cât făcută o amenajare simetrică (…) Piaţeta va fi un loc de odihnă, care va avea un număr de bănci, stâlpi de iluminat, şi în mijloc va fi o fântână ornamentală care va avea ţâşnitori dispuse ca şi cum ar fi pe razele soarelui. În 2014 vom moderniza şi piaţa”, a mai afirmat Robu.

De ce s-a început cu zona în care locuieşte primarul? Autorităţile locale spun că asfaltul depăşise „durata de exploatare”. „Cartierul de locuinţe a fost realizat în anul 1980, iar în prezent nu mai corespunde cerinţelor actuale determinate de indicele de monitorizare. Îmbrăcămintea carosabilului a depăşit durata de exploatare (12-15 ani), iar degradările produse cu ocazia reparaţiilor la reţelele de gospodărie subterană au contribuit la degadarea majoră în anumite zone ale cartierului”, au afirmat reprezentanţii municipalităţii.

Lucrările sunt realizate de societatea Drumuri Municipale. Ce s-a făcut până acum a costat aproximativ 500.000 de lei, potrivit oficialilor primăriei – lucrări la carosabil, trotuare şi parcări.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor