Sala 2 a Teatrului din Timisoara – iluminata in roz de Ziua nationala de lupta impotriva cancerului la san

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
Sala 2 a Teatrului din Timisoara – iluminata in roz de Ziua nationala de lupta impotriva cancerului la san
© TION: Sala 2 a Teatrului din Timisoara – iluminata in roz de Ziua nationala de lupta impotriva cancerului la san
Sala 2 a Teatrului Naţional Timişoara a fost iluminată în roz, joi seara, cu ocazia Zilei naţionale de luptă împotriva cancerului la sân. Acțiunea, inițiată de o asociaţie oncologică, a fost una caritabilă şi de conştientizare a importanţei pe care o are lupta împotriva cancerului la sân.

“Iluminare in Roz” este un proiect care face parte din campania de luptă împotriva cancerului la sân, al Asociaţiei Oncologice Părintele Arsenie Boca. În urma demersurilor Fundaţiei Renaşterea, pe 30 septembrie 2014, Senatul României a declarat ziua de 1 octombrie – Zi naţională de luptă împotriva cancerului de sân. Asociaţia Oncologică Părintele Arsenie Boca îşi propune să ajute persoanele care deja suferă de cancer. Abordarea este una de tip holistic, întrucât îmbină mai multe variante de tratare a cancerului, de la tratamentul cu chimioterapie până la cel naturist. Latura caritabilă a ediţiei inaugurale este dedicată Dianei Bircea.

„Diana a fost diagnosticată în anul 2013 cu cancer de sân. Au urmat 8 ture de chimioterapie şi apoi intervenţie chirurgicală, mastectomie totală. În 2014 rezultatul a arătat recidive limfatice, toracice, pulmonare şi pleural. A efectuat 6 ture de chimioterapie şi, din nou, în 2015, recidivă cerebrală multiplă iradiat şi boală progresivă toracic….foarte mult….Pentru orice om, nu-i aşa? …Şi totuşi, Diana poate. Va putea. Va reuşi să învingă boala. Va fi din nou fericită şi împlinită alături de familia ei. Şi îşi va duce la îndeplinire visul, acela de a preda copiilor limbile engleză şi italiană, iar fondurile vor fi folosite în scop caritabil. Daţi-mi voie să fiu <vocea> Dianei. Ajutaţi-ne să îi oferim suportul financiar pentru a-şi permite şedinţele de chimioterapie cu Perjeta, substanţă necompensată de stat, care o costă 13.000 lei o dată la trei săptămâni!”, spune Irina Petecel, reprezentant al asociaţiei oncologice.

Evenimentul de la Sala 2 s-a desfăşurat sub formă de cocktail şi a fost presărat şi cu momente artistice oferite de echipa de mici balerine „Dance with me! By Franciska Cozminciuc”. Gazda evenimentului a fost Claudia Ieremia, actriță la Teatrul Naţional. Pe tot parcursul evenimentului au fost expuse spre vânzare lucrări de artă şi cutii pentru donaţii. Fondurile obţinute în urma vânzării şi a donaţiilor vor fi folosite pentru tratamentul Dianei Bircea.

Cancerul la sân transmis ereditar reprezintă până la 10% din toate tipurile de cancer. La nivel statistic, în fiecare an din cauza cancerului la sân se înregistrează peste 77.000 de decese în Europa, 40% dintre femei având sub 65 de ani. Deşi în Europa rata mortalităţii cauzate de această boală a scăzut drastic în ultimii 20 de ani, în România aceasta a crescut cu 17%.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !