Saisprezece infractiuni cu violenta in scolile din Timis, in primul semestru scolar

De Valentin Rusu
Saisprezece infractiuni cu violenta in scolile din Timis, in primul semestru scolar
© TION - Saisprezece infractiuni cu violenta in scolile din Timis, in primul semestru scolar
Elevii din Timiş nu au fost prea cuminţi în semestrul ce s-a încheiat. Au fost tot felul de infracţiuni în şcolile timișene. Totuşi, județul Timişul stă mai bine comparativ cu anul trecut.

În şcolile din Timiş, în aceste luni, au fost răsunătoare infracţiunile, iar multe dintre acestea s-au concentrat în liceele din zonele centrale ale Timişoarei. Un copil a fost agăţat în cui în nou comasatele Colegiu Tehnic de Vest cu Liceul de Arte, la Pedagogic un elev din clasa primară a fost tăiat în baie, iar altul, mai mare, s-a pomenit cu un pumn în burtă, doar pentru că mergea cu un tablou prin şcoală.

În semestrul I al anului şcolar 2013-2014 au fost sesizate un număr de 31 de infracţiuni, atât în unităţile şcolare cât şi în zona adiacentă, faţă de 43 de infracţiuni în perioada similară a anului şcolar 2012-2013.

30 de fapte au fost comise în zona unităţilor de învăţământ, una în afara lor. 29 de infracţiuni au fost comise în mediul urban. La comiterea acestor fapte au participat 17 elevi, cu 4 mai mult decât în anul şcolar precedent. Scade însă numărul elevilor victime – de la 40 la 26. Au fost 26 de victime ale infracţiunilor în acest semestru, faţă de perioada similară a anului şcolar precedent, când au fost 40 de elevi victime. Din cele 31 de infracţiuni comise, 16 au fost comise cu violenţă, cu lovire. Au fost şi 10 infracţiuni de furt.

În octombrie 2013 s-au înregistrat 6 fapte, în luna decembrie 8 fapte, cu precizarea că în această lună cel mai mare număr îl de infracţiuni îl reprezintă deţinerea de materiale pirothenice. În luna ianuarie – 8 fapte în mediul urban şi două în mediul rural.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !