S-a facut schimbarea la ADR Vest: Sorin Maxim – secretar de stat la Bucuresti, Silviu Adamut – la sefia Agentiei

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
S-a facut schimbarea la ADR Vest: Sorin Maxim – secretar de stat la Bucuresti, Silviu Adamut – la sefia Agentiei
© TION: S-a facut schimbarea la ADR Vest: Sorin Maxim – secretar de stat la Bucuresti, Silviu Adamut – la sefia Agentiei
Sorin Maxim părăsește, după 15 ani, Agenția pentru Dezvoltare Regională Regiunea Vest pentru un post de secretar de stat. În locul său a fost instalat Silviu Adămuț, care este de 10 ani în Agenție. Maxim nu are în plan să stea pe perioadă nedeterminată în capitală. Se va întoarce acasă, tot la șefia ADR Vest, imediat ce actualul Guvern Cioloș își va înceta activitatea.

Sorin Maxim, până mai ieri șef al ADR Vest, a fost numit secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, condus de Vasile Dâncu. Sorin Maxim a condus ADR Vest timp de aproape 15 ani, începând din luna septembrie a anului 2001. El a activat în cadrul Agenţiei, de la înfiinţare, în anul 1998. Sorin Maxim va ocupa funcția de secretar de stat atât timp cât va „trăi” acest guvern. În locul lui Sorin Maxim, la șefia Agenției pentru Dezvoltare Regională Regiunea Vest vine Silviu Adămuț, colegul său. Maxim nu a plecat din Agenție, ci și-a suspendat contractul de muncă, urmând să revină pe post atunci când guvernul își întrerupe activitatea.

„Am planuri mari. Evident că a fost una din condiții să existe deschidere pentru a aduce anumite îmbunătățiri sistemului. Sunt din sistem și cunosc foarte bine mecanismele și știu unde s-ar putea optimiza aceste fluxuri birocratice. Chiar dacă este un mandat limitat, există determinare din partea guvernului vizavi de această abordare mai flexibilă și descentralizată. Sper să rezolve dilema că cu două ghiduri e mai simplu decât cu un ghid, cum era înainte. Din punctul meu de vedere s-au complicat anumite lucruri. Ce este bun pe actualul program trebuie trecut pe următorul. Beneficiarii trebuie să simtă o îmbunătățire a activității și a fluxurilor”, spune Sorin Maxim, noul secretar de stat.

Maxim menționează că Timișul stă foarte bine la Programul Operațional Regional 2007-2013, cu o absorbție a banilor europeni de 80 la sută.

„Ar trebui să fie mai flexibil mecanismul prin care se înlocuiesc proiectele care fie pică, fie sunt retrase. Ar trebui optimizat puțin”, a declarat Sorin Maxim.

Silviu Adămuț este de 10 ani în Agenție, este director al Direcției de Implementare a Programului Operațional Regional și este șeful Organismului Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

„Voi depune toate eforturile ca să respectăm în continuare aceiași parametri și să avem aceleași rezultate. În momentul de față mai sunt câteva proiecte de închis pe Programul Operațional Regional 2007-2013, cele care s-au prelungit peste 31 decembrie 2015, până la finalul lui iunie, și lansarea noului program. Se lucrează la ghidurile specifice, urmând lansările pe diferite domenii și axe prioritare”, a declarat Silviu Adămuț, noul director al ADR Vest.

 

Alte articole pe aceeași temă:

Sorin Maxim paraseste sefia ADR Vest si intra in guvernul tehnocrat pe post de secretar de stat0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !