S-a dat startul la sevalet! Cei 11 artisti din Tabara Pastel Urban surprind spiritul Timisoarei

De Simina Bratu
Reactualizat la:
S-a dat startul la sevalet! Cei 11 artisti din Tabara Pastel Urban surprind spiritul Timisoarei
În această săptămână Timișoara găzduiește o nouă ediție a Taberei Pastel Urban. Nu mai puțin de 11 artiști talentați au dat curs invitației de a încerca să surprindă, prin opera lor, spiritul orașului de pe Bega. Lucrările lor vor fi expuse și pentru publicul larg, iar una dintre creații va fi semnată de Valeriu Sepi, fost membru al trupei Phoenix.

Cea de-a opta ediție a Taberei Pastel Urban a debutat miercuri, 18 noiembrie. În cadrul acestui eveniment au fost invitați să participe 11 artiști, atât din țară, cât și din Serbia.

Concret, la Pastel Urban 2015 participă Biljana Bakaluca Matic (Novi Sad, Serbia), Corina Nani (Timişoara), Danijel Babic (Novi Sad, Serbia), Edith Torony (Timişoara), Eugen Raportoru (Bucureşti), Georgiana Iancu (Timişoara), Horia Bojin (Timişoara), Sabrina Maksimovic (Belgrad, Serbia), Tiberiu Giucă (Timişoara), Valeriu Sepi (Timişoara) şi Vlad Andrei Gherghiceanu (Bucureşti).

Misiunea acestora este de a surprinde, în pastel, esența Timișoarei. Anul acesta printre participanți se numără și Valeriu Sepi cunoscut de timișoreni ca fiind unul dintre foștii componenți ai trupei Phoenix. Artistul a părăsit țara în urmă cu aproximativ 30 ani, dar dorul și dragostea de casă l-au readus în orașul de pe Bega.

„Eu nu am părăsit Timișoara, eu doar am pictat pe străzi în jurul lumii, cu același spirit timișorean. Timișoara mi se pare că a fost și va fi întotdeauna orașul meu drag! (…) Am venit înapoi și încerc să pictez renovările pentru că mi se pare foarte important să aducem aminte de bunicul și mi se pare foarte important să pui orașul înapoi… Timișoara, Mica Vienă, și să refaci casa pe care ai lăsat-o și în care revii și o vrei ca înainte. Mă bucur că suntem din nou împreună, toții artiștii, iar toți sunt mai mari ca mine… eu sunt mai mare doar ca dimensiune. Vă urez la toți succes”, a declarat Sepi.

Mai mult, față de edițiile precedente, Horia Bojin, cel care selectează artiștii pentru Pastel Urban, a decis să intre în grupul celor care vor încerca să redea imagini reprezentative pentru oraș.

„Mulțumesc artiștilor care au dat răspuns acestei provocări. De data această, făcând din nou selecția artiștilor, mi-am permis să fiu și eu alături de ei în tabără. Am avut șansa să întâlnim artiști din Serbia și doi din București. (…) Cred că pentru ei e un contact interesant. (…) În ceea ce-l privește pe Sepi trebuie să vă spun că-l vânez de mult. Niciodată nu i-am propus treaba aceasta, dar văzând că s-a întors în oraș, văzând că are aceeași atitudine vizavi de oraș, tot gândeam cum putem să-l aducem mai aproape de noi. În anii trecuți nu am reușit să-l programez în echipa care se contura, dar anul acesta am făcut propunerea. Am primit un răspuns foarte prompt, nu curtat, nu formal”, a spus Bojin.

Despre Timișoara a vorbit și Eugen Raportoru, artist originar din București. Acesta a povestit că a descoperit orașul de pe Bega în anii 80: „Ce pot să spun este că în anii 80, Timișoara, pentru mine, însemna prieteni, fete frumos îmbrăcate, occidental, și mai veneam pe aici cu gândul să mai cumpăr ceva de mâncare și să mai fac și câte un peisaj. A trebuit să treacă vreo 28 de ani de ca să fiu invitat într-o tabără foarte bine construită. Iată că e a opta ediție și aici sunt invitați artiști foarte buni în branșa noastră. Mi-ar fi părut rău dacă nu făceam și eu parte din această tabără. Sper că nu am dezamăgit și să dea Domnul să mai fie încă 100 de ediții”.

Timișorenii vor avea ocazia să admire și ei operele celor 11 artiști. Deși încă nu s-a stabilit o dată exactă pentru vernisaj, organizatorii evenimentului spun că expoziția va debuta la finalul lunii noiembrie.

Foto © Cosmin Damian

Articole pe aceeași temă:

Timisoara in pasteluri! Incepe o noua editie a Taberei Pastel Urban0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor