S-a aprobat finantarea pentru studiul de fezabilitate al autostrazii Timisoara – Pancevo

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
15Comentarii
S-a aprobat finantarea pentru studiul de fezabilitate al autostrazii Timisoara – Pancevo
O sumă de 9,3 milioane de euro a fost aprobată pentru realizarea studiului de fezabilitate al autostrăzii care va lega Timişoara de Pancevo, în Serbia. De asemenea, suma de 11,7 milioane de euro va fi folosită pentru realizarea de lucrări de consolidare şi reamenajare a malurilor Begăi. Ambele proiecte vor fi derulate prin Programul Interreg IPA.

La Timişoara s-a desfășurat cea de-a doua reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare al Programului Interreg IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia. Cu această ocazie, au fost aprobate 2 proiecte strategice, în valoare de 21 de milioane de euro, propuse spre finanțare din cadrul primului apel pentru propuneri de proiecte strategice.

Primul proiect vizează lucrări de consolidare și reamenajare a infrastructurii navigabile a Canalului Bega, are o valoare de 11.796.289,30 de euro (fonduri europene) şi o durată de execuţie de 48 de luni.

Cel de-al doilea proiect are în vedere proiectarea și realizarea unui studiu de fezabilitate pentru o autostradă care va lega Timișoara de Pančevo (Republica Serbia). Valoarea proiectului este de 9.306.206,39 de euro (fonduri europene), durata de implementare fiind de 42 de luni.

Programul Interreg IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia a fost aprobat de către Comisia Europeană în data de 6 august 2015, iar primul apel de proiecte a fost lansat în data de 15 septembrie 2015 şi are un buget de 50 de milioane de euro, din care 21 de milioane au fost alocate proiectelor strategice.
Programul continuă finanțarea cooperării transfrontaliere în zona de graniță româno-sârbă, prin intermediul Instrumentului de Asistență pentru Preaderare (IPA II), cu sprijinul Uniunii Europene și al guvernelor celor două state.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor