Rupe lantul sclaviei: a crescut numarul victimelor exploatate prin munca in vestul tarii

De Adrian Panduru
Rupe lantul sclaviei: a crescut numarul victimelor exploatate prin munca in vestul tarii
© Rupe lantul sclaviei: a crescut numarul victimelor exploatate prin munca in vestul tarii
„Rupe lanțul sclaviei! Informează-te și informează și pe alții!” se numeşte campania demarată de Centrul Regional Timișoara Împotriva Traficului de Persoane. În anul 2014, numărul de victime ale traficului de persoane exploatate prin muncă din zona de vest a ţării a fost în creștere.


În județele Timiș, Caraș-Severin și Arad, în anul 2014, numărul de victime ale traficului de persoane exploatate prin muncă a depășit numărul victimelor exploatate sexual. Astfel, pe parcursul anului trecut, în zona de vest a ţării au fost 60 de victime exploatate prin muncă față de 28 de victime exploatate sexual.

Centrul Regional Timişoara demarează campania „Rupe lanțul sclaviei! Informează-te și informează și pe alții!”. Obiectivele acestei campanii, care a demarat luni, 12 octombrie,  sunt îmbunătățirea procesului de identificare precoce a potențialelor victime prin informarea și instruirea reprezentanților instituțiilor din mediul rural cu privire la riscurile fenomenului și modul în care se pot implica direct, dar și reducerea vulnerabilității persoanelor din comunitățile rurale în fața fenomenului traficului de persoane prin informare.

În săptămâna 12 – 18 octombrie, activitățile campaniei urmăresc marcarea Zilei Europene de Lupta Împotriva Traficului de Persoane – 18 octombrie. Printre activităţile care se vor desfășura în această perioadă se numără sesiune de instruire a reprezentanţlor comunităţii din localitatea Cenei, județul Timiş, distribuire de materiale informative în rândul populaţiei din această localitate, dar şi în magazine şi baruri locale – 12 octombrie, sesiune de instruire a reprezentanţilor comunităţii din Comloşu Mare – 13 octombrie, întâlnire a echipei antitrafic la nivelul județului Timiş pentru marcarea Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane la sediul Consiliului Judeţean Timiş – 14 octombrie, distribuirea de materiale informative în mijloacele de transport în comun din Timişoara, cu sprijinul voluntarilor – 16 octombrie, distribuirea de materiale informative în cluburi din Timişoara, cu sprijinul voluntarilor – 17 octombrie.

Campania este organizată de Centrul Regional Timișoara Împotriva Traficului de Persoane în parteneriat cu ONG-uri din județul Timiș implicate în lupta împotriva traficului de persoane.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase