tion.ro Web analytics

Tion

Tion

  • Ştiri
    • Ştiri Timiș
    • Lugoj
    • Știri naționale
    • Stiri internaţionale
    • Eveniment
    • Sănătate
    • Dialoguri Sănătoase
    • Sport
    • Târg imobiliar
  • Timp liber
    • Cultură
    • Cinema
    • Horoscop
  • ANGAJĂRI
  • MICA PUBLICITATE
    • IMOBILIARE
      • Imobiliare Vanzari – Garsoniere
      • Imobiliare Vanzari – o camera
      • Imobiliare Vanzari – 2 camere
      • Imobiliare Vanzari – 3 camere
      • Imobiliare Vanzari – 4 camere
      • Imobiliare Vanzari – Case
      • Imobiliare Vanzari – Terenuri
      • Imobiliare Vanzari – Spatii comerciale
      • Imobiliare Inchirieri – Garsoniere
      • Imobiliare Inchirieri – o camera
      • Imobiliare Inchirieri – 2 camere
      • Imobiliare Inchirieri – 3 camere
      • Imobiliare Inchirieri – Case
      • Imobiliare Inchirieri – Spatii comerciale
    • PRESTĂRI SERVICII
    • CONSTRUCȚII
    • AUTO
    • DIVERSE
  • UTILE
  • VIDEO
  • Azi în Timișoara
  • Cariere de Poveste
  • Agenda
  • Lugoj
Select Page


Tion
TION Sport local
Rugbistii timisoreni se intrec la taiat lemne, tras la sfoara si concursuri culinare de tip Master Chef

Rugbistii timisoreni se intrec la taiat lemne, tras la sfoara si concursuri culinare de tip Master Chef

la 20 February 2014 14:56 Reactualizat la: 20 February 2014 19:25
20 February 2014 14:56 Reactualizat la: 20 February 2014 19:25
Valea lui Liman este din nou casă pentru cantonamentul rugbiştilor timişoreni. Dar clasicele alergări sunt acum completate cu concursuri de talent muzical sau de gătit. Toată pregătirea a fost gândită sub forma unei competiţii, în care sportivii au fost împărţiţi în patru echipe care concurează pentru primul loc.
Scris de M. Hoster - Valea lui Liman este din nou casă pentru cantonamentul rugbiştilor timişoreni. Dar clasicele alergări sunt acum completate cu concursuri de talent muzical sau de gătit. Toată pregătirea a fost gândită sub forma unei competiţii, în care sportivii au fost împărţiţi în patru echipe care concurează pentru primul loc.

Trimite articolul

X

Dacă urmăreşti o sesiune de pregătire a unei echipe de fotbal şi ulterior a uneia de rugby îţi poţi da uşor seama de diferenţă. Chiar dacă vorbeşti tot de sportivi de performanţă, e greu să înţelegi diferenţa totală a modului de comportare al sportivilor din cele două ramuri. Cu lipsa vedetismelor şi cu zâmbetul pe buze chiar atunci când în urma efortului depus ţi se face rău, rugbiştii fac antrenamente infinit mai dificile. Am constatat-o în cantonamentul celor de la RCM Timişoara, la Valea Lui Liman.

Cu caracter mai mult fizic, dar şi de moral, acest stagiu nu e lung, doar o săptămână, dar exerciţiile solicită la maximum sportivii. Iar aceste exerciţii au fost gândite într-un mod total inedit. Rugbiştii au fost împărţiţi în patru echipe, iar acestea participă la diferite concursuri. Surprinzător, nu doar pe terenul de pregătire, şi nu doar fizice!

De la trasul sforii, la X Factor şi Master Chef

Pregătirea fizică este total diferită de clasicele alergări şi flotări. Echipele, Berbecii, Spartanii și Fafas, s-au întrecut la trasul sforii, la exerciţii – viteză, la tăiat buşteni şi căratul acestora.

Seara, tensiunea este „liniştită” cu seri tematice. Total surprinzătoare, după o seară X Factor, unde jucătorii au fost nevoiţi să îşi demonstreze talentele muzicale, miercuri a fost rândul unui concurs Master Chef. Fiecare echipă a conceput şi pus în practică un meniu care a fost jurizat de ziarişti. Interesant este că sportivii chiar au surprins prin talentele culinare. Bătălia s-a dat între o porţie de Fajitas, cu o salată de crudităţi excelentă, şi o mămăligă cu o tocăniţă de carne de porc făcută la ceaun. În final, a câştigat varianta culinară românească. Echipele învingătoare au primit câte un şorţ de bucătărie. Celelalte două meniuri au fost formate, primul din două salate, una de ciuperci şi una de boueuf, respectiv de un ansamblu din cartofi fierţi în coajă cu brânză, de asemenea delicioşi, cu frigărui la care gustul cărnii a depăşit cu mult clasicele frigărui vândute la diferite evenimente publice.

„Înainte să plecăm în cantonament, băieții au trebuit să nominalizeze patru jucători pe care îi consideră cei mai influenți. În funcţie de aceştia am împărțit sportivii în patru grupe și s-au potrivit să fie patru grupe de șase jucători. Am conceput cantonamentul doar pe activități de competiție, astfel încât oboseala să aibă un efect pozitiv asupra lor. Totul devine un joc psihologic, vrem să îi împingem spre limitele lor, iar astfel să și învețe ceva. Pentru a-i provoca la nivel mental, trebuie să îi forțăm din punct de vedere fizic. Seara, grupul a luat parte la activităţi cu totul diferite. Am avut o seară X Factor, acolo unde presa nu trebuia să asiste, vă daţi seama de ce. Acum (n.r. miercuri) urmează un concurs Master Chef. Fiecare echipă a primit un buget, cu care a mers în oraş şi a cumpărat ce a considerat pentru a face cea mai bună mâncare”, a declarat antrenorul Danie de Villiers.

Câştigătoarea „culinară” a fost cea condusă de ardeleanul Vasile Rus. Pe lângă faptul că a fost şi cel mai bun tăietor de buşteni, era şi normal atât timp cât este o activitate pe care încă o practică atunci când se relaxează în vacanţă acasă, Vasile a surprins total şi, pozitiv mai ales, prin mămăliga ce a dispărut în burţile sportivilor mai repede decât aurul. El a recunoscut totuşi că tocăniţa ataşată nu a fost gătită la potenţialul maxim. „Este adevărat, mai aveam nevoie de 10 – 15 minute de gătit pentru ca tocăniţa, pomana porcului, să fie cum trebuie. Dar este un concurs pe un timp dinainte stabilit şi am fost nevoiţi să ne prezentăm cum am putut mai bine”, a declarat Vasile Rus.

Cantonamentul se încheie vineri, atunci când vor fi adunate punctajele şi într-un chef privat va fi desemnată echipa câştigătoare.

 

Trimite articolul

X
Taguri:
cantonament ,
master chef ,
rugby ,
valea lui liman ,
x factor
0 Comentarii

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

    Cele mai citite știri

    1
    „Șezătoare și cafea” reunește comunitatea: ateliere de croșetat gratuit, la Timișoara
    2
    Lună Nouă în Balanță, în 21 octombrie
    3
    Cardurile educaționale 2025–2026: Ministerul face apel către părinți să folosească sumele rămase de pe cardurile vechi
    4
    „Crăciunul lor în mâinile tale” revine cu o ediție caritabilă pentru sprijinirea familiilor vulnerabile
    5
    Variantă preliminară a planului pentru cartierul Fabric, aprobată în CTATU: parcări și promenadă pe Bega
    6
    Vreți să învățați limba chineză? UVT organizează cursuri gratuite
    7
    20 octombrie, Ziua Mondială a Osteoporozei. Boala tăcută care afectează milioane de oameni, cu precădere femeile
    8
    Sistemul online de plată a rovinietei, închis din această noapte până până duminică dimineață. Cumpărați-o din timp!
    9
    Studiu. Știu românii să acorde primul ajutor?
    10
    Neptun retrograd în Pești - între vis și adevăr!

    Cele mai noi știri

    Eveniment

    Accident rutier în Remetea Mare: o victimă inconștientă

    Ştiri din Timiș

    Parteneriat istoric în Timiș: Consiliul Județean cofinanțează investiții în 25 de localități

    Capitală Culturală

    „Crăciunul lor în mâinile tale” revine cu o ediție caritabilă pentru sprijinirea familiilor vulnerabile

    România

    Parlamentul a respins moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Bolojan

    Ştiri din Timiș

    Lumină, colinde și bucurie. Târgul de Crăciun aduce magia sărbătorilor la Variaș

    Turism

    Banatul intră în cursa gastronomiei europene. Platformele culinare se pot înscrie la „Top Foodie Websites 2026”

    Ştiri din Timiș

    Muzica devine speranță la Timișoara. Concert caritabil pentru recuperarea artistului Ciprian Balici

    Capitală Culturală

    „Noi nu murim”. Concert comemorativ dedicat eroilor-martiri ai Revoluției, la Timișoara

    Ştiri din Timiș

    „Sărbători la Timișoara, acum un secol”, temă de dialog la Muzeul Apei alături de istoricul Adrian Cioroianu

    Ştiri din Timiș

    FOTO. Gala Excelenței Bănățene îl recompensează pe prof.univ.dr. Mihnea Munteanu
    • Servicii
      • Redactia
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Politica de confidentialitate
      • Regulament postare și moderare comentarii

    Timiș Online

    ISSN 3008-2323

    ISSN-L 3008-2323

    Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

    Pentru detalii apasati aici