RoEnergy Timisoara 2011: Occidentalii, atrasi de Soarele din Banat (P)

RoEnergy Timisoara 2011: Occidentalii, atrasi de Soarele din Banat (P)
In perioada 23-25 noiembrie 2011, la Sala Expozitionala Politehnica Timisoara,(strada Ripensia colt cu Aleea Studentilor, la etajul Restaurantului Studentesc Politehnica din Complexul Studentesc) va avea loc a doua editie a targului international de energii regenerabile si eficienta energetica in constructii, RoEnergy South-East Europe 2011, in organizarea R.E.S. Group.

Evenimentul, sustinut in parteneriat cu Universitatea Politehnica, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului, cat si cu asociatii profesionale din Romania, va cuprinde expozitie si conferinte, acoperind o paleta larga de teme de la solar fotovoltaic si bioenergie, pana la solutii inteligente de constructii, energie eoliana si microhidroenergie.

Cu prilejul acestui eveniment, in Timisoara vor poposi companii occidentale ( Italia, Cehia, Ungaria, atat ca expozanti, cat si ca vizitatori), unele aflate pentru prima data in tara noastra, interesate de investitii in zona de vest. Dupa cum se stie, Timisul se bucura de un potential solar de execeptie, in zona aflandu-se in derulare, in diverse stadii, trei parcuri fotovoltaice, dintre care se remarca proiectul de Gataia, de 32 MW, cel mai mare din Europa de Sud Est. De asemenea, Banatul si zona de vest sunt recunoscute pentru potentialul bioenergetic ( biomasa, biocombustibili, biogaz), atat datorita dezvoltarii agriculturii, cat si gratie ponderii suprafetelor impadurite.

Pentru vizitatorii din Timisoara, targul aduce in prim plan o serie de solutii termice, prin care se reduc cu pana la 50 la suta costurile cu incalzirea locuintelor. Din oferta expozantilor, in acest sens, se disting centrale termice, panouri solare, boilere, panouri radiante cu inflarosu cu ioni de argint, tehnologii inteligente de izolatii.

Ce puteti vedea la targ ?

Spicuim din oferta expozantilor RoEnergy: Sunerg Solar ( companie italiana lider in producerea de tehnologii solar-termale si sisteme fotovoltaice), Galasa ( solutii de caldura ieftina, panouri radiante cu inflarosu, ), Estensione Sistemi per L’energia ( consultant parcuri fotovoltaice ), Green Energy Solution ( tehnologii PV si biogas), Altius International ( productie panouri PV, centrale electrice solare, solutii PV industriale si domestice la cheie ), Unimetal ( productie profile metalice laminate PV pentru acoperisuri, sisteme de transformare a energiei solare in energie electrica), Cink Hydro Energy (microhidrocentrale, echipamente hidroenergetice).

Cercetarea, conectata cu afacerile

Dintre lucrarile conferintelor, care se vor derula in paralel cu expozitia, spicuim titluri de la fiecare sectiune:

Constructii inteligente- energia solara: Celule fotovoltaice – un nou concept, Determinarea consumurilor energetice la case pasive, Casa pasiva in vestul Romaniei: rezultatele monitorizarii, Active for a better future, Eficienta energetica a cladirilor.

Eficienta energetica: Prezentare proiect POS CCE “Institutul de Cercetari pentru Energii Regenerabile ICER TM”, Argumente in vederea alegerii tipului de turbina pentru echiparea agregatelor din dotarea microhidrocentralelelor, Consideratii privind utilizarea modelului weibul in evaluarea potentialului aeroenergetic, Programele active de finantari europene accesibile direct de la Bruxelles pentru E-SRE.

Bioenergie, cercetarea de astazi, energia de maine: Biotehnologia industriala, domeniu cheie pentru obtinerea de biocombustibili, Tehnologii de producere a biohidrogenului utilizand ape uzate ca substrat, Energie din lemn, Potentialul producerii de biogaz in județul Timis. Tehnologii aplicate – noua instalatie pilot de biogaz de la ferma Km 6 a USAMVB Timisoara.

In privinta speakerilor, remarcam un mixt intre companii ( DMG, Dosetimpex, Brakon), asociatii profesionale ( ASFOR, AAEC, Asociatia Procesatorilor de Biomasa din Romania) si mediul academic ( Universitatea Politehnica Timisoara, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului Timisoara, Universitatea Transilvania Brasov).

Inscrierile la Conferinte se pot face pe press@roenergy.eu, mai multe detalii pe: www.roenergy.eu