Robu spune ca a avut succes cu trenurile subterane pe Facebook. Primarul ataca din nou presa

De A. Strugariu
Reactualizat la:
34Comentarii
Robu spune ca a avut succes cu trenurile subterane pe Facebook. Primarul ataca din nou presa
Nemulţumit de faptul că nu toată lumea a primit cu entuziasm planul său de a muta în subteran actualele linii de cale ferată care traversează Timişoara şi de a introduce transportul cu metroul cu această ocazie, primarul Nicolae Robu a decis să dezbată subiectul în continuare în mediul virtual, pe Facebook, unde a primit aprobarea mult-dorită. Între palmieri şi planuri futuriste, edilul şi-a făcut din nou timp să-i atace, miercuri, pe jurnaliştii care nu rezonează cum trebuie la ideile sale.

După ce a lansat un sondaj cu privire la trenurile subterane pe Facebook, primarul Timişoarei a prezentat, miercuri, cu satisfacţie, rezultatele în faţa mass-media. Concluzia? În lumea virtuală aproape toată lumea îi aprobă ideile, iar cei care n-o fac nici nu contează, pentru că nu merită să fie număraţi…

„Aş vrea să vă spun cam care-i poziţia celor care s-au pronunţat vizavi de ducerea liniilor de cale ferată în subteran cu tot ce înseamnă această idee în plan conex. Am în vedere folosirea acelor linii şi pentru transportul în comun, evident prin trenuri de tip metrou sau prin tramvaie de tipul celor folosite şi în alte oraşe ale lumii (…) În circa 30 de ore, care au inclus două nopţi, au răspuns 332 de cetăţeni cu da, cu like, şi apar vreo 10-15, nici nu i-am numărat precis că nu merita, care au postat comentarii negative. Pe contul deschis al meu, pe cel de tip public figure, au clickuit like 170 de persoane şi au fost vreo 7-8 cu comentarii negative. M-am bucurat să văd că timişorenii sunt aşa cum îi ştiam, cum îi consideram eu, deschişi la nou, dornici de schimbari în bine, chiar radicale ale oraşului nostru”, a declarat Robu.

După acest preambul, edilul a profitat din nou de ocazie să-i jignească pe jurnaliştii care n-au tratat subiectul aşa cum şi-ar fi dorit el. Spunem din nou, pentru că la finele săptămânii trecute Robu a atacat un ziarist care i-a adresat o întrebare legată de promovarea ACS Poli. În replică, primarul l-a întrebat dacă are buletin de Timişoara, l-a făcut, cităm, “penibil” şi i-a cerut să-şi publice CV-ul şi notele… Înainte de acest episod, edilul i-a acuzat pe jurnaliştii care l-au întrebat de ce nu sunt publicate pe site-ul primăriei proiectele de hotărâri de consiliu, înainte să fie aprobate, aşa cum cere de fapt legea, că se împotrivesc proiectelor oraşului sau le-a spus că pot să “latre” cât vor. Acestea au fost doar câteva dintre ieşirile primarului.

Miercuri, Robu s-a arătat nemulţumit de titlurile pe care le-a citit în presă, după ce a expus ideea trenurilor subterane/ metrourilor care vor circula prin Timișoara viitorului. Cei care nu i-au lăudat iniţiativele au fost numiţi “ziarişti de terasă”.

„Mie îmi pare rău pentru unii dintre dumneavoastră care veniţi la conferinţele de presă şi vă străduiţi să fiţi ziarişti, că aveţi şefi ca cei pe care îi aveţi şi care chiar atunci când dumneavoastră reproduceţi exact ce spun eu aici, transcriind înregistrările, ei pun titluri care nu au nicio legatură cu realităţile. Dumneavoastră munciţi (…) şi eu apreciez oamenii care muncesc. Cei la care am facut remarcile negative stau pe la o terasă sau alta şi mai culeg şi ei din zbor ce se bârfeşte prin zonă şi îşi inchipuie că acolo găsesc spiritul oraşului. Timişoara înseamnă cu totul altceva decât universul lor. Eu nu mi-am propus să duc lupte cu nimeni, lupta mea este pentru îndeplinirea promisiunilor electorale, pentru transformarea în bine a Timişoarei. Dacă unii, neavând capacitatea să facă altceva mai bun în viaţă, cred că hărţuindu-mă pe mine cu diverse aberaţii pe care le debitează, mă perturba în eforturile pe care le fac, se înşala. Vor fi foarte dezamăgiţi şi zi de zi vor avea tot mai multe dezamăgiri văzând cum trec multe caravane pe lângă ei. Am folosit intenţionat forma de plural, pentru că realmente trec multe caravane”, a afirmat primarul.

Având în vedere că în curând se împlineşte un an de la preluarea mandatului de primar, Robu a decis şi să nu mai acorde interviuri, motivând că nu-i plac titlurile pe care le citeşte în presă şi că îşi rezervă dreptul de a-şi alege interlocutorii, aşa că a hotărât să răspundă doar la întrebările Agerpres.34Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor