Robu se spala pe maini in vanzarea sediului PSD: „Nu am nicio implicare si nicio semnatura”

De A.S.
13Comentarii
Robu se spala pe maini in vanzarea sediului PSD: „Nu am nicio implicare si nicio semnatura”
Proiectul de hotărâre care dădea dreptul organizaţiei PSD să cumpere de la Primăria Timişoara, cu aproximativ 100.000 de euro, clădirea de pe Splaiul Tudor Vladimirescu în care stă acum în chirie, respins în şedinţa de consiliu local de marţi, va intra probabil din nou în plen, spune primarul Nicolae Robu. Edilul susţine că nu a avut nicio implicare în această poveste şi anunţă că a solicitat o nouă evaluare în acest caz, „o contraexpertiză”.

Proiectul, respins în şedinţa Consiliului Local Timişoara de marţi, prevedea aprobarea vânzării imobilului de pe Splaiul Tudor Vladimirescu nr. 26, o clădire de aproape 1.400 de metri pătraţi, către filiala Timiş a PSD, cu suma de aproximativ 100.000 de euro, conform unui raport de evaluare întocmit de către o firmă privată.

Planurile social-democraţilor au fost zădărnicite de consilierul PP-DD Petrică Folică. Proiectul avea nevoie de 18 voturi „pentru” ca să fie aprobat şi a obţinut 17, pentru că Folică a votat împotrivă. Robu a declarat, miercuri, că proiectul de hotărâre va fi probabil din nou supus la vot, dar că nu ştie dacă în aceiaşi termeni.

Primarul a afirmat că nu ştie exact ce investiţii a făcut acolo chiriaşul – pentru că reprezentanţii PSD Timiş susţin că au făcut investiţii -, dar că Direcţia de Patrimoniu trebuie să aibă o situaţie cu privire la care era starea clădirii atunci când a fost preluată de primărie de la ADP, pentru că imobilul a fost în patrimoniul ADP, şi închiriată organizaţiei PSD. În plus, edilul a anunţat că plănuieşte o vizită la faţa locului.

„PSD afirmă că a investit. Eu n-aş putea să vă spun nici cât, nici pentru ce (…) Eu am declarat că voi cere încă o expertiză asupra valorii acelei clădiri, încă o evaluare, pentru că n-am de unde să ştiu cât este valoarea ei reală. Nu putem să judecăm numai după suprafaţă. Eu nu cunosc în ce stare a fost clădirea în momentul în care a fost preluată de PSD, nu ştiu ce investiţii s-au făcut acolo şi nici nu pot să fac o apreciere a valorii de piaţă pe care clădirea ar avea-o în momentul de faţă. Evaluarea a fost făcută de către experţi autorizaţi în acest sens şi conform legii răspunderea asupra valorii respective le revine în totalitate, le revine exclusiv lor. PSD a intrat în clădire în postura de chiriaş. Nu ştiu ce lucrări a făcut. Nu le-a făcut cu aprobarea mea dacă le-a făcut. Eu am spus că nu mă pot pronunţa. Nu am fost niciodată în acea clădire, nu vă pot da niciun detaliu prin urmare. Mă voi duce personal şi să văd clădirea, voi cere şi o evaluare făcută de o altă firmă, o contraexpertiză cum ar veni, şi voi vedea”, a declarat Robu.

Edilul susţine că nu a avut nicio implicare în acest caz. „În orice caz, până în momentul de faţă, eu nu am nicio implicare şi nicio semnătură pe tot ce s-a întâmplat”, a ţinut să sublinieze Robu.

În ceea ce priveşte investiţiile de sute de mii de lei pe care susţin cei de la ADP că le-au făcut în cazul imobilului de pe Splaiul Tudor Vladimirescu, primarul a afirmat că s-a făcut o evaluare şi că nu se confirmă spusele reprezentanţilor societăţii.

„S-a făcut la un moment dat o expertiză, o evaluare şi s-a ajuns la concluzia că nu sunt atâţia bani investiţi acolo. ADP-ul, de altfel, se ştie, în repetate rânduri a plusat la diverse facturi, mai ales atunci când avea de efectuat diverse lucrări pentru primărie. Asta nu cred că s-a întâmplat sub mandatul meu…”, a conchis Robu.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor