Robu pune Politia Locala pe urmele maidanezilor si vrea sa-i verifice pe cei care i-au adoptat!

De A.S.
Reactualizat la:
9Comentarii
Robu pune Politia Locala pe urmele maidanezilor si vrea sa-i verifice pe cei care i-au adoptat!
© TION-Robu pune Politia Locala pe urmele maidanezilor: vrea sa-i verifice pe cei care i-au adoptat!
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, spune că numărul câinilor de pe străzile oraşului s-a înmulţit în ultima perioadă nu pentru că municipalitatea nu mai are contract cu Danyflor ca să-i adune, ci pentru că maidanezii au fost adoptaţi pentru a fi salvaţi de la eutanasiere şi lăsaţi apoi liberi pe domeniul public. Robu le-a cerut poliţiştilor locali să se ocupe de problema câinilor fără stăpân: inclusiv să-i controleze pe cei care i-au adoptat, pentru a vedea dacă animalele se mai află în îngrijirea lor!

Primarul Nicolae Robu nu a putut estima câţi câini avem pe străzile oraşului la ora actuală, după ce contractul cu societatea de ecarisaj a expirat.

„Nu cred că dispunem de o informaţie validă, pentru că în ultima perioadă pe străzile Timişoarei au apărut o mulţime de câini, câini grupaţi în haite, şi ei nu au avut cum să fie inventariaţi. În mod suspect chiar în perioada în care noi am început punerea în aplicare a legii cu eutanasierea”, a afirmat edilul.

Robu bănuieşte că maidanezii s-au înmulţit în ultima perioada pentru că iubitorii de animale i-au adoptat şi i-au lăsat apoi liberi pe străzi. Drept urmare, primarul le-a cerut poliţiştilor locali să demareze controale.

„Am dat dispoziţie Poliţiei Locale să supervizeze cu atenţie ce se întâmplă prin oraş inclusiv în privinţa câinilor, să încerce să detecteze eventuale eliberări de câini în oraş. În plus, am cerut să se facă controale la persoanele şi asociaţiile care au făcut adopţii. Tot Poliţia Locală face controale, cu informaţii de la Danyflor. Vrem să dăm un semnal foarte ferm că nu-şi poate bate nimeni joc de oraşul acesta luând câini spre îngrijire şi în realitate lăsându-i liberi pe stradă pentru ca noi să-i luăm şi să-i ducem din nou în adăpost”, a atras atenţia edilul.

Greu de spus cum se vor derula aceste controale la domiciliul persoanelor sau sediile asociaţiilor care au adoptat câini până acum, dacă deţinătorii nu vor fi de acord să fie verificaţi. Reprezentanţii municipalităţii spun că îşi vor lua măsuri de precauţie pe viitor.

„Cetăţenii şi-au asumat o răspundere atunci când au adoptat câini şi se va merge cu o echipă de control care va verifica dacă acei câini adoptaţi mai sunt în îngrijire. Au voie… Trebuie să verifice. Vom avea în vedere să prevedem o clauză în acest sens în contractul (n.r – declaraţia-angajament) de adopţie de acum înainte, o obligare de a arăta câinii unor echipe de control atunci când li se cere”, a declarat Robu.

Mai mult, primarul ar vrea să se facă verificări periodic. „Putem stabili o dată pe lună, să nu fie oamenii agasaţi…”, a explicat edilul.

Întrebat dacă la ora actuală hingherii mai adună câinii fără stăpân de pe domeniul public, având în vedere expirarea contractului cu Danyflor şi declaraţiile directorului acestei societăţi, Ionel Puşcaş, care afirma că se intervine numai în situaţii speciale, Robu a afirmat că… crede că da.

„Ridică sau cel puţin ar trebui să ridice Danyflor, cel puţin aşa mi-a spus domnul Bere (n.r. – Adrian Bere, şeful Direcţiei de Mediu a primăriei). Din păcate s-a întârziat cu licitaţia, e o greşeală că nu s-a lansat mai din timp, ca să nu traversăm această perioadă fără contract”, a recunoscut primarul.

 

 

 9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor