Robu neaga ca ar fi fost implicat in demiterea lui Supuran: Nu sunt de acord cu decizia CA

De Bogdan Marta
Reactualizat la:
20Comentarii
Robu neaga ca ar fi fost implicat in demiterea lui Supuran: Nu sunt de acord cu decizia CA
© Tion: Robu neaga ca ar fi fost implicat in demiterea lui Supuran: Nu sunt de acord cu decizia CA
Primarul Nicolae Robu susține că nu a avut nimic de-a face cu demisia lui Sorin Supuran de la conducerea STPT și că nici nu a fost informat despre toate nemulțumirile Consiliului de Administrație. Mai mult, Robu consideră stupid faptul că lui Supuran i s-a imputat neplata salariilor și afirmă că nu este de acord cu decizia finală de demitere a acestuia.

„Am fost informat că se va convoca o ședință de îndată a CA, pornită de la niște nemulțumiri vizavi de modul în care Sorin Supuran exercită funcția de director general. Mi-au spus că vor să fie radicali, eu le-am transmis telefonic să nu recurgă la așa ceva și în primul rând am invocat absența lui Sorin Supuran. Apoi nu am mai știut nimic. Nemulțumirile au plecat de la faptul că Sorin Supuran, lipsind, a făcut o delegare a prerogativelor de director general către consilierul său personal Leo de Maio, ceea este chiar deplasat. Aici au dreptate să fie nemulțumiți. În orice instituție, ai director general, director general adjunct, prerogativele rămân implicit la directorul adjunct, nu le delegi la un consilier personal”, a spus Robu.

Robu lasă de înțeles că ar fi fost mințit de Consiliul de Administrație.

„Altă nemulțumire este că a angajat vreo 15 oameni de care numai dânsul știe, în schimb nu a fost concentrat să angajeze personal productiv, oameni de care este nevoie. S-au angajat oameni, dar nu s-a ocupat dânsul de asta. Mi-au spus că a fost mai mult absent și că s-au ocupat de mersul lucrurilor alții acolo. Cine i-a imputat că nu s-au achitat salariile? Este o prostie, evident, nu are nicio vină Sorin Supuran că nu s-au achitat salariile, să ne înțelegem. Aici vă spun părerea personală. Mie nu mi-au spus despre nemulțumirea asta. Nu sunt de acord cu decizia CA, o să stau de vorbă cu colegii din CA, i-am transmis lui Cosmin Buboi, telefonic, că nu e cazul să fie demis. I-am spus foarte scurt că în primul rând Sorin Supuran lipsește. Pot să fie nemulțumiri, vom avea o discuție, eventual să-l avertizeze înainte. Nemulțumirea cu salariile nu a fost menționată, pentru că o demontam din start, este o prostie. Nu are nicio vină Sorin Supuran că nu s-au plătit salariile. Nu știu ce s-a întâmplat, dar dacă privim problemele strict prin prisma legii nu sunt subordonații mei”, mai spune Robu.

Primarul a mai explicat că deși înțelege unele nemulțumiri ale Consiliului de Administrație, nu știe dacă Nicu Bitea va rămâne director al STPT.

„Pe de altă parte, fiind vorba de un interimat în care eu i-am asumat pe toți ca echipă, ar fi trebuit să nu-l demită. De unele lucruri sunt mulțumit, de unele lucruri sunt nemulțumit. Eu nu mă pot pronunța atât de repede, pentru că este de prea puțin timp ca să pot trage o concluzie. Nu pot să trag o concluzie după 7 săptămâni. I s-a mai imputat că și-a propus salariu de aproape 20.000 de lei și că la ședința trecută, CA a respins propunerea, cu doar un vot pentru, al lui Sorin Supuran. Asta a fost o greșeală, nu vii după 6 săptămâni de mandat să-ți dai salariu de 20.000 de lei în condițiile în care societatea are nevoie de altceva. Convocarea pentru ședința CA de îndată s-a făcut când au văzut acea hârtie, mi-au și trimis-o și mie, s-o văd, că l-a delegat pe Leo de Maio să-i țină locul de director general. Nu e în regulă. Este motivul pentru care au convocat CA, ca să anuleze acea decizie. Ei consideră că a condus abuziv și discreționar totul. Într-o societate publică nu se procedează discreționar, nu e moșia nimănui, asta i se impută. Nu sunt de acord să se fi întâmplat astăzi, eu doream să avem o discuție lămuritoare. Nu pot fi de acord cu majorarea salariului, nu pot fi de acord cu aducerea a 15 oameni despre care nu știu nimic. Ei spun că s-a umplut paharul. Nu sunt de acord să nu se colaboreze cu CA, în condițiile în care toți sunt o echipă asumată de mine. Nu știu dacă Nicu Bitea va rămâne director, o să mă gândesc, am fost luat prin surprindere”, a concluzionat Robu.20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor