Robu explica de ce treneaza lucrarile pe Podeanu: Nu sunt evidente…

De Bogdan Marta
6Comentarii
Robu explica de ce treneaza lucrarile pe Podeanu: Nu sunt evidente…
© Robu explica de ce treneaza lucrarile pe Podeanu: Nu sunt evidente… (foto: arhiva)
Primarul Nicolae Robu a explicat de ce lucrările de pe strada Podeanu, care au început la finele lunii iunie și ar fi trebuit să se finalizeze în luna septembrie, trenează. Edilul a explicat că de vină este lipsa informațiilor privind vechile rețele de utilități din subteranul Timișoarei.

„S-au întrerupt lucrările din cauză că trebuiau duse în subteran cablurile Enel, am fost ieri (joi – n.r.) pe strada Podeanu împreună cu dl director Moica (Afilon Moica, director de rețea la Enel Distribuție Banat – n.r.), cu alţi patru colaboratori de-ai dânsului, cu o mulţime de colaboratori de-ai mei, conducerea Direcţiei Tehnice şi reprezentanţi ai firmei care efectuează lucrările şi am stabilit ce-i de făcut pentru a debloca lucrurile. Pe o bună parte a străzii deja Enelul şi-a făcut treaba, a mai rămas o porţiune unde sunt luate toate angajamentele că se vor rezolva problemele rapid. Şi cei de la Enel, ei sunt foarte cooperanţi, numai că ei fac aceste lucrări cu firme care au câştigat şi la ei o licitaţie şi care câteodată răspund cererilor lor, câteodată nu, aşa cum ni se întâmplă şi nouă în raporturile cu firmele care câştigă licitaţiile de la primărie”, a explicat Robu.

În opinia lui, lucrările care ar fi trebuit să dureze doar trei luni, vor fi gata în cinci, din această cauză.

„Eu estimez că până la sfârşitul lunii noiembrie va putea fi gata acea lucrare, evident dacă timpul va fi corespunzător. Ca volum de lucrări şi dificultatea lucrărilor rămase se poate termina până la sfârşitul lunii noiembrie”, a mai spus Robu.

Primarul nu a ascuns că pe șantier s-a petrecut un incident mai puțin obișnuit, strada surpându-se în timpul lucrărilor, după ce muncitorii au dat peste vechile rețele ale Colterm.

„Sensul giratoriu era aproape gata. În momentul în care era aproape gata, urma asfaltarea, pietrişul era deja compresat, mă rog, s-au urmat etapele tehnologice, intrând un utilaj greu s-a produs o surpare. Când s-a săpat să se găsească explicaţia s-au găsit acolo reţele Colterm degrevate şi atunci s-a făcut o explorare mai largă, să se vadă dacă nu sunt mai multe. Şi s-a găsit că sunt mai multe şi prin urmare evident că s-a întârziat, a trebuit să se stopeze totul, să vină cei de la Colterm. Noi am fost nevoiţi să dăm ordin de încetare a lucrărilor pentru că nu s-a mai putut lucra din motivele pe care le-am spus, cu cablurile Enel (…), a apărut ceea ce vă spuneam cu conductele Colterm care zăceau acolo şi care nu aveau o structură care să reziste la trafic greu – noi vrem să facem acolo o amenajare care să permită inclusiv trecerea maşinilor mari”, a mai explicat Robu.

El nu a ascuns nici faptul că evidențele primăriei sunt cel puțin incomplete în ceea ce privește vechile rețele ale Timișoarei, ceea ce duce la incidente de acest gen.

„Nu sunt evidenţe, asta e realitatea Timişoarei. Şi de multe ori se întâmplă, chiar când există, ca ele să nu fie în acord cu realităţile. S-a întârziat pentru că au apărut o mulţime de elemente neprevăzute, imprevizibile, care au deturnat tot graficul iniţial de derulare a lucrărilor”, a concluzionat Robu.

Strada Dr. Aurel Păunescu – Podeanu va fi lărgită la patru benzi pe o lungime de aproape un kilometru, vor fi amenajate trotuare şi piste pentru biciclişti, se vor reface spaţiile verzi, vor fi realizate aproape 230 de locuri de parcare şi un nou sens giratoriu, spre Novatim.

De lucrări se ocupă firma Sylc Con Trans, valoarea contractului fiind de 5,5 milioane lei fără TVA. Banii provin de la bugetul local. Ordinul de începere al lucrărilor a fost dat la finele lunii iunie, iar proiectul ar fi trebuit să fie finalizat în trei luni.

Articole pe aceeași temă:

Cum arata strada Podeanu dupa aproape 2 luni de santier? Oamenii se plang de bezna si hoti

De saptamana viitoare pornesc efectiv lucrarile pe Podeanu, se inchide traficul6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor