Robu da de pamant cu “partenerii”: Guvernul USL nu poate raporta nimic notabil din cauza PSD!

De A. Strugariu
Reactualizat la:
2Comentarii
Robu da de pamant cu “partenerii”: Guvernul USL nu poate raporta nimic notabil din cauza PSD!
USL stă pe un butoi cu pulbere. Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, vicepreşedinte al partidului la nivel naţional, acuză partenerii din PSD de lipsă de fair-play şi spune că principalul scop al social-democraţilor a fost să obțină cât mai multă putere de când au ajuns la guvernare. Cu toate acestea, liberalul afirmă că a colaborat bine în plan local cu celelalte formaţiuni din cadrul USL Timiş. Robu susţine că nu a fost invitat la semnarea protocolului de constituire a USD în plan local şi că, şi dacă ar fi fost invitat, nu s-ar fi dus. „USD este o construcţie realizată într-o abordare lipsită total de fair-play!”, declară liderul PNL.

Liderul PNL Timiş se declară dezamăgit de ultimele mişcări ale social-democraţilor, după ce aceştia au decis să se coalizeze cu UNPR şi PC. Mai mult, Robu afirmă că n-a văzut bine din start această construcţie politică numită USL şi că reprezentanţii PSD au umblat doar după… putere.

„Nu vă spun ce mi-aş dori să vă spun (…) vă spun cu detaşare. În USL Timiş noi am colaborat foarte bine. Nu excepţional, dar foarte bine, dar la nivel naţional eu sunt dezamăgit de ceea ce a făcut USL şi consider că vinovatul pentru asta este Partidul Social Democrat, pe care eu l-am perceput preocupat numai şi numai de acapararea a cât mai multă putere. Asta este percepţia mea. Structura însăşi a Guvernului – n-am spus-o la acel moment, pentru că nu am vrut să creez eu disensiuni sau să adaug motive de disensiune în USL -, dar construcţia iniţială a Guvernului a fost una care era clar că nu va face ca lucrurile să meargă bine. O asemenea structură de Guvern România n-a avut niciodată şi nici nu cred că există vreo ţară care să aibă o asemenea structură. Totul a fost făcut astfel încât să se poată concentra cât mai multă putere la PSD. A fost o atitudine incorectă a PSD în raport cu partenerul PNL, pentru că ceilalţi parteneri, PC şi UNPR nu cred că prea pot fi consideraţi vinovaţi. Singura lor vină ar fi că insistă să existe. Nu văd nicio raţiune de a exista astfel de partide, care nu reuşesc să strângă nici 2%”, a declarat, vineri, preşedintele PNL Timiş.

Robu spune că, dacă ar fi după el, ar şi interzice alianţele preelectorale. Liberalul l-a atacat direct pe Dan Voiculescu. „Dacă ar fi după mine aş interzice, prin lege, alianţele preelectorale. Ar fi mult mai sănătos pentru mediul politic ca fiecare partid să ajungă din când în când, în momentele electorale, la cântar, să vedem ce reprezintă. Şi apoi bineînţeles că poţi face alianţe, ştiind cu cine te aliezi şi ce legitimitate are partenerul. Aşa, PC ce legitimitate are? Legitimitatea dată de Dan Voiculescu? Pe mine mă deranjează să văd situaţii în care un personaj, acum vorbim de Dan Voiculescu, dar poate fi oricine, nu are o funcţie asumată la vedere, ci stă în spate, că el se crede dincolo de orice, şi ghidează nişte păpuşi. Nu cred că este în regulă. O astfel de abordare nu cred că este sănătoasă într-o democraţie”, a adăugat liderul PNL.

Dacă preşedintele PSD Timiş, Titu Bojin, spune că noua Uniunea Social-Democrată (USD) este de fapt parte componentă a USL, Robu nu este de acord cu el. „Nu. USD este USD, este o construcţie realizată într-o abordare lipsită total de fair-play în raport cu partenerii”, crede Robu. El susţine că nu a fost invitat la semnarea protocolului de constituire a USD Timiş, programată vineri după-amiază la sediul PSD Timiş, dar că, şi dacă ar fi fost invitat, nu s-ar fi dus. Cu toate acestea, liberalul speră să poată colabora în continuare la fel ca şi până acum cu social-democraţii şi cu ceilalţi parteneri din cadrul USL în plan local. „Eu am spus că în USL Timiş, la nivel de judeţul Timiş, am avut o colaborare foarte bună cu partenerii, nu una excepţională, dar una foarte bună, şi sper ca ea să rămână foarte bună şi în continuare. Îi respect câtă vreme nu voi avea motive să îmi pierd respectul faţă de ei şi cred că nu voi avea astfel de motive (…) Eu am totala deschidere să colaborăm şi în continuare, dar nu pot să nu-mi exprim indignarea, dezamăgirea faţă de ceea ce se întâmplă la nivel naţional (…) Nu se poate să ai peste 80% în Parlamentul României, să ai un Guvern care are un suport parlamentar cum rar se întâmplă şi să nu poţi raporta, după cât a trecut de la alegeri, aproape nimic notabil făcut. Asta-i situaţia tristă. Eu pot raporta şi am raportat în faţa dumneavoastră şi a cetăţenilor realizări care cred că sunt notabile (…) N-am simţit asta la nivelul Guvernului”, a mărturisit Robu.

În opinia sa însă, votanţii USL n-ar avea de ce să fie nemulţumiţi de PNL. Robu nu vede niciun motiv pentru ca PNL să treacă în Opoziţie. „La cum stau lucrurile acum, nu cred că trebuie ca PNL să treacă în opoziţie, ci cred că PNL trebuie să-şi ocupe în actul guvernamental locul pe care i l-a conferit electoratul. Electoratul a votat USL ştiind că USL înseamnă o paritate între PNL şi PSD. Şi PNL trebuie să ceară respectarea acestei parităţi. Nu putem să fim parteneri de guvernare puşi la egalitate cu UNPR şi PC”, a conchis preşedintele PNL Timiş. 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor