Robu ataca PSD. Tema – falimentarea Timisoarei. Nimic despre riscul de a se pierde bani europeni

De Alina Strugariu
Reactualizat la:
21Comentarii
Robu ataca PSD. Tema – falimentarea Timisoarei. Nimic despre riscul de a se pierde bani europeni
© Robu ataca PSD (foto: arhiva)
Avertismentul lansat de ADR Vest cu privire la posibilitatea ca Primăria Timişoara să piardă peste 112 milioane de lei fonduri europene incită în continuare spiritele. Liderii PSD vorbeau zilele trecute despre posibilitatea ca primăria să intre în faliment într-o astfel de situaţie, primarul Nicolae Robu s-a lansat luni într-un atac la adresa social-democraţilor, acuzându-i de intoxicare „pe bani mulţi”. Îi răspunde preşedintele PSD Timişoara, Sebastian Răducanu, care îi aminteşte că ADR Vest nu e PSD şi are trei întrebări pentru Robu.

Primarul Nicolae Robu a reacţionat, luni, pe Facebook, în urma declaraţiilor făcute de liderul PSD Timiş, Sorin Grindeanu, cu privire la posibilitatea ca Primăria Timişoara să intre în faliment în situaţia în care va pierde peste 112 milioane de lei fonduri europene. Grindeanu făcea referire la un avertisment venit recent din partea ADR Vest, care a atenţionat autoritatea locală că riscă să piardă bani dacă nu va reuşi să-şi ducă la bun sfârşit proiectele la timp.

Robu spune însă că avem de-a face cu o campanie de intoxicare.

RUŞINE PSD! De ceva vreme încoace, PSD Timiş a devenit extrem de agitat. În fond, e de înţeles. Vin alegerile şi timişorenii vor, de la fiecare partid şi fiecare candidat, REALIZĂRI, REALIZĂRI CONCRETE, NU VORBE GOALE! Iar la capitolul REALIZĂRI, la PSD e dezastru: NIMIC, NIMIC, NIMIC! Şi-atunci, ce-au scornit psd-iştii: o campanie de intoxicare a populaţiei, făcută cu bani mulţi, foarte mulţi chiar, atât la nivel local, cât şi la nivel naţional”, afirmă liberalul pe Facebook.

Robu spune că zvonuri prăpăstioase au fost lansate de social-democraţi şi cât timp s-a lucrat la pasajul Michelangelo, proiect finalizat cu succes în cele din urmă, şi sunt lansate de PSD şi vizavi de reabilitarea centrului istoric, proiect aflat în grafic, cu un nou termen de finalizare stabilit pentru 29 decembrie 2015, în cazul căruia edilul garantează că se va termina la timp.

Afirmaţiile cu privire la posibilitatea de a pierde banii europeni sunt catalogate de primar ca fiind „o găselniţă”.

Ultima găselniţă: acuza că Timişoara ar putea pierde toate fondurile europene şi intra în faliment! ASTA ÎNTRECE TOATE LIMITELE NERUŞINĂRII! ÎN LOC CA TIMIŞOARA SĂ FIE LĂUDATĂ CĂ STĂ EXCELENT LA ABSORBŢIA DE FONDURI EUROPENE, ocupând, dacă nu primul loc pe ţară, atunci în mod sigur unul prin preajmă, implementând, din 2012 încoace – deci cu Robu ca Primar! -, cu succes, 35 de proiecte – unele, nu mai puţin de 13, finalizate deja cu succes, altele în faze foarte avansate -, Timişoara e prezentată de maşina de propagandă PSD-istă, în frunte cu Antena 3, ca fiind pe marginea prăpastiei!”, comentează Robu pe Facebook, amintindu-le timişorenilor că Guvernul Ponta a dat zero lei de când este el primar pentru centură, pentru bazinul de înot olimpic, noul racord la autostradă, Institutul Oncologic ori alte obiective, doar 5 milioane de lei pentru noul corp de clădire al Spitalului de Copii.

Dacă împărtăşiţi NEMULŢUMIREA faţă de PSD, pentru că nu face nimic pentru Timişoara, în plus, îi mai şi creează o imagine negativă, daţi Like prezentei postări – prin aceasta spunând implicit “RUȘINE PSD!”. Dacă apreciaţi PSD, postaţi textul: “BRAVO PSD! TIMIŞOARA E CU TINE!””, conchide Robu. Majusculele îi aparţin.

Reacția PSD

Atacul lui Robu nu a rămas fără replică. I-a răspuns preşedintele PSD Timişoara, Sebastian Răducanu. Social-democratul practic i-a transmis că ar trebui să fie supărat pe cei de la ADR Vest.

Atacul furibund al primarului Nicolae Robu la adresa Partidului Social Democrat nu are, ca de cele mai multe ori, corespondent în realitate. Edilul Timişoarei încearcă, printr-un joc de imagine, să arunce vina pentru nereuşitele sale în curtea noastră. Îi reamintim domnului primar că nu PSD a adus în discuţie posibilitatea pierderii celor 112 milioane de lei – fonduri europene –, ci ADR 5 Vest. Noi nu am făcut decât să atragem atenţia că acest lucru s-ar putea întâmpla şi am adresat un apel la conştientizarea pericolului. Din Sardinia, însă, Nicolae Robu a tratat cu multă nepăsare acest subiect. Nu noi am avertizat că lucrările de reabilitare a centrului istoric ar putea să nu fie finalizate, ci specialiştii consultaţi tot de ADR 5 Vest”, afirmă Răducanu.

În opinia social-democratului, „ultimul clasament întocmit de Nicolae Robu, unde Timişoara se află „în preajma locului 1” la capitolul absorbţie a fondurilor europene este de-a dreptul amuzant”.

„Poate la fel de amuzant ca şi cele 4.000 de locuri de parcare prezentate de Nicolae Robu în bilanţul celor trei ani de mandat”, crede Răducanu, care îi acuză pe edil de „mârşăvie”.

Liderul PSD Timişoara îi cere public primarului Nicolae Robu să răspundă la trei întrebări: Care sunt măsurile luate de la avertismentul ADR Vest? Ce se va întâmpla dacă acest avertisment se adevereşte? Care este planul concret al Primăriei Timişoara pentru proiectul „Timişoara Capitală Culturală Europeană”?

Avertismentul ADR Vest

Ce spuneau reprezentanţii ADR Vest? Directorul Agenţiei, Sorin Maxim, a transmis Primăriei Timişoara următoarele: „Stimate domnule primar, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest (…) a studiat progresul financiar al proiectelor implementate de UAT Municipiul Timişoara şi a identificat anumite proiecte care se află în situaţie de risc major privind finalizarea implementării, inclusiv decontarea cheltuielilor aferente, până la momentul închiderii POR 2007-2013 în data de 31.12.2015 (…) Revenind la atenţionarea noastră privind faptul că toate cheltuielile care nu vor fi plătite până la data limită de 31.12.2015 vor trebui suportate de beneficiar din bugetul local aferent anului 2016. În cazul în care proiectele nu se vor finaliza din fondurile proprii ale beneficiarilor până la 31.07.2016, există riscul rezilierii contractelor de finanţare şi returnarea întregii finanţări primite”, avertiza reprezentantul ADR Vest.

Articole pe aceeași temă:

Document oficial de la ADR: Primaria Timisoara, in pericol sa piarda 112 milioane lei din fonduri europene!

Robu despre posibilitatea pierderii a milioane de euro din fonduri europene: Nu luati in seama elucubratiile PSD-iste!

Consilierii PSD: Pierderea celor 112 milioane de lei – un esec major al acestei administratii incompetente

Sorin Grindeanu: Pierderea a 112 milioane de lei din fonduri europene ar putea baga Timisoara in faliment21Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor