Robu anunta continuarea lucrarilor la Spitalul de Copii. Guvernul a alocat 5 milioane de lei

De Bogdan Marta
6Comentarii
Robu anunta continuarea lucrarilor la Spitalul de Copii. Guvernul a alocat 5 milioane de lei
© foto: arhiva
Despre noul corp al Spitalului de Copii din Timișoara se vorbește încă din campania electorală din 2012. Au trecut șase ani de atunci, însă nici clădirea cu demisol, parter și șase etaje nu este încă gata. Despre dotări nici nu se poate pune încă problema. În aceste condiții nimeni nu poate spune cu exactitate când va fi dat în folosință Corpul B. Există, însă, și o veste bună: până la finele anului Guvernul Dăncilă va trimite 5 milioane de lei pentru această construcție.

Povestea Corpului B al Spitalului de Copii din Timișoara este una lungă, dar nu foarte încâlcită. Promis de candidații USL (PSD+PNL+PC) încă din campania electorală din 2012, construcția noului corp a început efectiv în 2014, când alianța dintre cele trei partide era deja istorie.

De lucrări s-a ocupat inițial firma Prompt, care a acuzat, însă, greșeli de proiectare, iar un an mai târziu a intrat în insolvență. Proiectul a fost preluat de Sulfatim, însă decontările greoaie au făcut ca ritmul să nu fie unul foarte alert. Anul acesta, în special, când Primăria Timișoara a ajuns la fundul sacului, a fost cel mai slab pentru acest proiect, decontările fiind făcute extrem de lent.

Chiar dacă primarul Nicolae Robu a încercat să rămână optimist, se poate vedea cu ochiul liber că lucrările avansează extrem de lent pe acest șantier.

Totuși, nu toate veștile venite de pe acest șantier sunt rele. Guvernul a alocat în acest an 5 milioane de lei pentru Corpul B, ceea ce înseamnă că măcar o parte din cheltuieli vor putea fi acoperite.

„Continuă lucrările la spitalul de copii. Am mai dat din sumele pe care le-am încasat în ultima vreme, o parte din ceea ce mai aveam din facturile acceptate la plată către firma care efectuează lucrările. Tocmai ni s-a acceptat decontarea a 3 milioane de lei. Știți că la rectificarea de buget ni s-a aprobat o sumă totală de 5 milioane de lei, pentru că inițial în bugetul pe 2018 nu apărea niciun leu. Tot ce s-a întâmplat acolo, și sunt bani foarte mulți, în jur de 15 milioane de lei, au fost puși de la bugetul local. Ne-am bucurat că la rectificare s-a luat în seamă parțial ceea ce am cerut noi, nu ni s-a dat cât am cerut, dar ni s-au dat 5 milioane de lei de la bugetul statului. Noi am cerut ca 3 milioane să fie pe trimestrul III și 2 milioane pe trimestrul IV. Tocmai ni s-a aprobat documentația pentru rambursarea a 3 milioane de lei și sper ca în cursul săptămânii viitoare să primim acești bani. Ei vor merge, în mare măsură, către firma care lucrează la spitalul de copii. Banii se constituie în venit la bugetul local, pentru că am pus de la bugetul local totul acolo la Spitalul de Copii și acum, când ni se rambursează, completăm o parte din ceea ce am cheltuit”, a anunțat Robu.

Primăria Timișoara va rămâne, totuși, cu o datorie către Sulfatim, însă, în opinia edilului-șef al Timișoarei, această obligație de plată nu este atât de mare.

„Mai avem și alte obligații de plată mai stringente, dar nici nu cred că mai avem atâta de plată, mai vreun milion, chiar nu mai am în memorie, că săptămâna asta am făcut plăți de vreo 30 de milioane de lei către sute de beneficiari și nu mai țin minte exact la fiecare cât a mai rămas de plată. Dar nu e o sumă foarte mare, în orice caz, pentru firma care lucrează la spitalul de copii”, a mai spus Robu.

Chiar dacă banii de la Guvern oferă o gură de oxigen acestui șantier, nimeni nu poate spune cu exactitate când vor fi finalizate lucrările, mai ales că spitalul trebuie dotat și cu aparatura necesară. Costul total al proiectului este de 10 milioane de euro.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor