Rezultatele sondajelor lui Robu pe tema parcarilor dintre blocuri si accesul doar pentru masinile cu numere de Timis

De Roxana Deaconescu
89Comentarii
Rezultatele sondajelor lui Robu pe tema parcarilor dintre blocuri si accesul doar pentru masinile cu numere de Timis
© Tion: Rezultatele sondajelor lui Robu pe tema parcărilor dintre blocuri și accesul doar pentru mașinile cu numere de Timiș
Cei care s-au mutat în Timișoara din alte părți ale țării au votat masiv în sondajele lansate de primarul Nicolae Robu pe Facebook. Majoritatatea a spus, indirect, așa cum erau puse și întrebările primarului, că nu e de acord cu decizia lui Robu de a-i lăsa să parcheze pe locurile de parcare numerotate dintre blocuri doar pe cei care au numere de Timiș, iar cei care au mașini înmatriculate în alte județe să fie amendați.

Vă reamintim, primarul Timișoarei a anunțat, vinerea trecută, că și-ar dori ca pe locurile de parcare, cele numerotate, din cartierele orașului, să poată parca, gratuit, doar mașini cu numere de Timiș, iar cei care au mașini înmatriculate în alte județe să fie amendați dacă își lasă mașinile acolo.

La scurt timp, edilul-șef a lansat și două sondaje pe pagina lui de pe rețeaua de socializare, dar nu i-a întrebat direct pe „prietenii” de pe Facebook ce voia să-i întrebe. I-a luat pe ocolite și i-a întrebat dacă nu e normal ca cei ce se mută în Timișoara să plătească impozite aici. Oamenii s-au mobilizat și au votat masiv, astfel că 51% au spus că „noii cetățeni” nu trebuie să plătească la bugetul local și 56% au spus „NU, e neimportant” ca „noii cetățeni ai Timișoarei să aibă nu numai de facto, ci și scriptic domiciliul în Timișoara”.

Primul sondaj făcut de primarul Timișoarei sună așa: „(…) Timișoara are nevoie de noi cetățeni, care să-i susțină ritmul excepțional de dezvoltare, dar că aceștia trebuie să devină și contribuabili la bugetul local, pentru a beneficia egal cu ceilalți de infrastructura realizată pe bani locali…”, cele două variante de răspuns fiind „Să plătească și ei” (n.r. 49% voturi) și „Ei să nu plătească” (51% din voturi). Acest sondaj a avut 11.100 de votanți.

printscreen-1

Sondajul nr. 18 lansat de Robu sună în felul următor: „Așa cum am anticipat la conferința de presă de vineri, subiectul «deveniți timișoreni cu acte-n regulă» agită spiritele. Fiind uluit de reacțiile unora la niște lucruri de bun simț elementar și având în vedere că, de fapt, problema cheie în toată discuția este că se stă pe scară largă în chirie fără contract, întreb: Vi se pare corectă exigența mea ca noii cetățeni ai Timișoarei să aibă nu numai de facto, ci și scriptic domiciliul în Timisoara?”, cu variantele de răspuns „DA” (44% voturi) și „NU, e neimportant” (56% voturi). Cel de-al doilea sondaj pe acest subiect a avut 7.300 de votanți.

printscreen-2

Vă reamintim, primarul Timișoarei a anunțat, vinerea trecută, că și-ar dori ca pe locurile de parcare numerotate, în cartierele orașului, să poată parca, gratuit, doar mașini cu numere de Timiș, iar cei care au mașini înmatriculate în alte județe să fie amendați dacă își lasă mașinile acolo.

Primarul a ținut să precizeze că nu are nimic împotriva celor care vin din alte județe să lucreze în Timișoara, însă a primit foarte multe sesizări de la persoane care și-au făcut buletin de Timișoara și plătesc aici impozit pe mașină și care au semnalat că seara, când ajung acasă, nu găsesc loc de parcare.

”Sunt foarte multe nemulțumiri care au ajuns la mine, că locurile de parcare dintre blocuri sunt în mare parte ocupate de mașini cu numere de înmatriculare din Mehedinți, Gorj, Dolj, Caraș-Severin și așa mai departe. Proprietarii lor sunt bineveniți, Timișoara are nevoie de ei, dar ei trebuie să accepte spiritul Timișoarei și să-l îmbogățească. Cetățenii îmi cer – și o să fac un sondaj pe Facebook – să vedem cum se dorește, dacă tot numerotăm locurile de parcare, nu se vrea ca aceste locuri să fie date gratuit doar către cei care au buletin de Timișoara și mașinile înmatriculate în Timiș”, a explicat Robu.

El a recunoscut că nu a pus la punct toate detaliile, dar știe sigur că această inițiativă ar fi legală, deoarece cei cu mașini înmatriculate în alte județe vor putea parca pe alte locuri, care vor rămâne în sistem Timpark. În cazul celor care nu vor respecta aceste prevederi, proprietarii locurilor de parcare vor putea chema Poliția Locală, care va împărți amenzi. El a precizat că locuitorii din alte județe sunt liberi să parcheze unde parchează acum timișorenii, uneori la 200 de metri de locuință, în noroi. Aceste prevederi nu ar include și mașinile luate de timișoreni în leasing și care au numere de București.

Articole pe aceeași temă

Locurile de parcare dintre blocuri, doar pentru timisoreni. Robu trimite restul soferilor romani si straini sa parcheze in noroaie89Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor