Rezident de nota 10 – campanie impotriva exodului medicilor din Timisoara in straintate

De Adrian Panduru
1Comentariu
Rezident de nota 10 – campanie impotriva exodului medicilor din Timisoara in straintate
© Rezident de nota 10 – campanie impotriva exodului medicilor din Timisoara in straintate (foto: arhiva)
Un tânăr rezident care lucrează la Clinica de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Județean Timișoara va fi premiat de colegii săi. Nu este primul și nu va fi nici ultimul. Este o campanie care se desfășoară de ceva timp și care premiază tinerii doctori pentru implicarea de care dau dovadă în viața de zi cu zi, în tot felul de acțiuni pentru oameni, pe lângă profesia de medic. De asemenea, campania își dorește ca prin aprecierea arătată tinerilor medici să îi țină pe aceștia acasă.

Campania ,,Rezident de notă 10” premiază săptămânal câte un medic rezident pasionat de profesia sa, care în timpul liber are activităţi demne de laudă.

De data aceasta, duminică, 7 februarie, în Amfiteatrul A al Spitalului Județean Timișoara, va fi premiat un doctor rezident pasionat de medicină și artă – Vlad Neagoe. Tânărul doctor profesează la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean Timișoara și i se va oferi o diplomă, o insignă şi un stilou inscripţionat cu numele campaniei – ,,Rezident de nota 10”.

„Toată lumea prezentă la eveniment va putea semna pe diploma premiantului şi astfel îşi va arăta recunoștința faţă de medicii rezidenţi din România care au o muncă foarte grea în condiţii deplorabile şi salarii foarte mici. Se doreşte astfel încurajarea practicării medicinei în România şi oprirea exodului medicilor în străinătate. În această ediţie vom premia un medic rezident de anul II de Chirurgie Vasculară devotat profesiei şi împătimit al artei, care în timpul liber pictează şi organizează expoziţii de pictură în scop caritabil pentru copiii orfani”, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului.

Campania este organizată de rezidenți.

„Acțiunea are practic scopul de a promova faptul că un medic în formare trebuie nu numai să facă tot ce este posibil să devină un foarte bun profesionist, trebuie să aibă hobby-uri, viață socială, să inițieze acțiuni caritabile. Este o acțiune a rezidenților și este important ca ei să aibă asemenea inițiative”, spune Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Județean Timișoara.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor