Revin restrictiile de circulatie pe drumurile din Timis

De Marcel Hoster
Revin restrictiile de circulatie pe drumurile din Timis
© Revin restrictiile de circulatie pe drumurile din Timis (foto: arhiva)
Problemele legate de codul portocaliu de caniculă revin în judeţul Timiş. Astfel, luni, între orele 14 şi 20, pe şoselele şi autostrada administrate în Timiş de Compania de Drumuri se instituie restricţii de circulaţie.

Măsura de restricţionare de tonaj va fi aplicată în zece judeţe: Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Botoşani, Iaşi, Bacău şi Vaslui.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a introdus, pe rețeau de drumuri naționale și autostrăzi care tranzitează aceste județe restricții de circulație pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Măsura va fi impusă luni, 31 august, între orele 14 – 20, și vine ca urmare a codului portocaliu de caniculă emis de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformaţii majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere. Măsura va fi dusă la îndeplinire de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România cu sprijinul organelor de Poliţie Rutieră.

Restricțiile nu sunt impuse transporturilor de persoane; transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală; vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră; transporturi funerare; transporturi poştale; transporturi de echipamente de prim ajutor; transporturi pentru distribuire de carburanţi; transporturi de mărfuri sub temperatura controlată;transporturi pentru tractări vehicule avariate; transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate; transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării; transporturi apă îmbuteliată; transporturi produse provenite din exploatări agricole.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi si Drumuri Naţionale din Romania, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pagina de internet cnadnr.ro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !