Retele noi de canalizare si apa pe 13 strazi din Timisoara

De A.S.
Retele noi de canalizare si apa pe 13 strazi din Timisoara
Locuitorii de pe mai multe străzi din Timişoara vor beneficia în curând de reţele noi de canalizare şi de alimentare cu apă graţie unui proiect pe bani europeni implementat de Aquatim. Vorbim despre un proiect de aproape 119 milioane de euro aflat în curs de implementare la nivelul judeţului Timiş. Mai multe lucrări de apă-canal din Timişoara urmează să fie recepţionate.

Aquatim anunță că, în cadrul proiectului privind extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare, sunt finalizate, urmând a fi recepționate, o parte din lucrările de investiții prevăzute în Timișoara.

„Locuitorii de pe străzile Moldovei, Romul Ladea, Garofiței, Palmierilor, Podgoriei, Calea Urseni, Nicola Paganini, Dumitru Bagdasar, Petofi Șandor, Constantin Nottara și Constantin Silvestri vor beneficia în curând de rețele noi de canalizare. Pe aceste străzi s-au executat lucrări de extindere a rețelei de canalizare pe o lungime totală de circa 3,5 km și de reabilitare a celei existente pe o lungime totală de circa 1,1 km. De asemenea, pe străzile Tazlău și Ovidiu Balea a fost extins sistemul de alimentare cu apă pe o lungime totală de 760 m”, spun reprezentanţii Aquatim.

Proiectul privind extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş, în valoare de aproape 119 milioane de euro, este cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Vorbim despre fonduri nerambursabile în proporţie de aproape 74%, restul banilor fiind asiguraţi de la bugetul de stat şi cel local – Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara.

Localităţile incluse în proiect sunt: Timişoara, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta, Buziaş, Gătaia, Recaş, Făget, Ciacova, Săcălaz, Sânmihaiu Român şi Utvin. În urma investiţiilor, gradul de acoperire a serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare în localităţile incluse în proiect va creşte considerabil, iar calitatea serviciilor prestate se va conforma cerinţelor UE.

Proiectul cuprinde şapte noi staţii de epurare a apelor uzate, trei noi staţii de tratare a apei potabile, extinderea şi reabilitarea sistemelor de canalizare pe aproximativ 200 de kilometri şi a reţelelor de alimentare cu apă pe circa 100 de kilometri în judeţul Timiş.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor