Reprezentantii celor mai mari universitati din Romania se intalnesc la Timisoara

De M. Hoster
Reprezentantii celor mai mari universitati din Romania se intalnesc la Timisoara
© TION: Reprezentantii celor mai mari universitati din Romania se intalnesc la Timisoara
Problemele sistemului de învăţământ superior din România vor fi dezbătute la Timişoara, în prezenţa unui reprezentat al Preşedinţiei. Consorţiul Universitaria, care reuneşte cinci dintre cele mai puternice universităţi din ţară, dar şi reprezentanţii altor instituţii de învăţământ superior se vor întâlni în oraşul de pe Bega.


Mai multe universități de prestigiu din România se reunesc la Timișoara. UVT și partenerii săi din Consorțiul Universitaria caută soluții la problemele sistemului educațional românesc.

Consorțiul Universitaria, organism format din unele dintre cele mai prestigioase universități din România, format din Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Academia de Studii Economice din București, Universitatea de Vest din Timișoara, se reunește, în zilele de 14-17 mai, la UVT.

„La 25 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, reprezentanții mediului academic românesc se regăsesc în fața unor provocări de o maximă importanță. Mediul socio-economic, societatea românească în general, constatând incoerența, lipsa de viziune și de strategii a clasei politice așteaptă din partea universităților soluții la problemele reale cu care se confruntă România. Consorțiul Universitaria și-a asumat, încă de la înființarea sa, un rol activ în construcția unei Românii prospere și dezbate, la fiecare din întâlnirile sale, teme de importanță majoră din peisajul educațional românesc”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Celor cinci universități membre ale consorțiului Universitaria li se alătură la dezbaterile întâlnirii de la Timișoara reprezentanți ai conducerilor altor șapte universități importante din România: Universitatea din Craiova; Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu; Universitatea Transilvania din Brașov; Universitatea din Oradea; Universitatea Politehnica Timișoara; Universitatea de Medicina și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara; Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara.
La lucrările consorţiului va participa şi un trimis special din partea președintelui României, Klaus Iohannis, este vorba Simina Tănăsescu, consilier prezidențial.

 

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !