RCM Timisoara castiga periculos primul meci din campionat. Baia Mare, invinsa cu 12 – 10

Reactualizat la:
1Comentariu
RCM Timisoara castiga periculos primul meci din campionat. Baia Mare, invinsa cu 12 – 10
Rugbiştii lui Chester Williams au simţit sâmbătă la debutul în campionat cum le trece glonţul pe la ureche. Întâlnirea dintre RCM Universitatea de Vest Timişoara şi CSM Baia Mare a fost un derby adevărat, chiar dacă terenul execrabil, plin de noroi, a stricat mult din spectacolul care putea să fie mult mai frumos. Timişoara a câştigat cu 12 – 10, dar a avut norocul ca oaspeţii să rateze o transformare, o transformare care ar fi stricat planurile de victorie.

Terenul din Ronaţ a suportat destul de greu dimensiunea celor două echipe care s-au înfruntat în primul meci de pe teren propriu al celor de la RCM. Timişoara are un calendar extrem de greu în primele etape. După ce a stat în prima, în cea de a doua pe stadionul Gheorghe Răşcanu au venit veşnicii adversari de la CSM Baia Mare. În final gazdele au câştigat, cu 12 – 10, deşi diferenţa dintre cele două echipe a fost făcută doar de o transformare ratată. Fiecare formaţie a marcat câte două eseuri, iar Timişoara a şi transformat una dintre loviturile ce au urmat.

Terenul de joc, un fel de câmp cu noroi, a pus la încercare toţi rugbiştii, efortul depus de aceştia a fost dublu. Despre construcţii şi scheme tactice complicate nu s-a prea putut vorbi, forţa fiind cea care a marcat întâlnirea. Chiar şi aşa, partida a fost plăcută publicului, arătând evoluţia continuă a campionatului.

Primul eseu a purtat marca Moala, el a avut o cursă excelentă şi a culcat balonul în spaţiul de ţintă în minutul 22. Calafeteanu nu a reuşit transformarea şi a rămas 5 – 0. A urmat al doilea eseu al gazdelor, de această dată autor a fost Sola, el a jucat excelent un balon pe dreapta şi cu un plonjon spectaculos în bălţile din spatele buturilor a dus scorul la 10 – 0. De această dată Calafeteanu a fost precis şi a realizat transformarea. Scorul ajungea la 12 – 0.

Baia Mare nu a cedat iniţiativa şi repriza a doua i-a aparţinut în mare parte. Ca dovadă, ei au şi reuşit două eseuri, alte câteva faze clare de a înscrie fiind salvate de timişoreni în ultima secundă. RCM a jucat periculos şi a lipsit destul de puţin să nu sufere prima înfrângere a anului. Primul eseu i-a aparţinut lui Suciu, din fericire pentru gazde netransformat. Stoica a reuşit al doilea eseu, din fericire acelaşi Wiringi a ratat şi a doua oară.

Antrenorul Williams a părut destul de neliniştit şi a avut motive, echipa sa a câştigat cu noroc, chiar dacă putea să fie învinsă. Probabil că nu aceasta este valoarea actuală a formaţiei, terenul de joc acţionând puternic împotriva jocului de construcţie al gazdelor.

Au jucat:

Timişoara: Conache, Shennan, Sola, Kinikinilau, Moala, Umaga, Calafeteanu, Militaru, Căpăţână, Pungea, Lazăr, Drenceanu, Burcea, Morrison, Carpo. Au mai jucat: Tănase, Khositashvili, Popârlan, Tănase, Samkharadze, Ţăruş.
Baia Mare: Botezatu, Pop, Gal, Diniş, Cătună, Wiringi, Falamoe, Suciu, Rădoi, Rusu, Dănilă, Van Heerden, Stoica, Morrell, Ene. Au mai jucat: Bărdaşu, Hristache, Ailenei, Cave, Pocriş, Pristaviţă.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor