Razboi impotriva cluburilor galagioase la Timisoara: Stoia ar vrea sa le mute la marginea orasului

De A. Strugariu
Reactualizat la:
39Comentarii
Traian Stoia
Traian Stoia
După ce au hotărât să închidă, timp de o lună, patru cluburi din oraş, din cauza zgomotului pe care îl produc noaptea, reprezentanţii Primăriei Timişoara se gândesc acum şi la alte măsuri de sancţionare pentru ca situaţiile de acest gen să nu se mai repete. Viceprimarul Traian Stoia vrea să-i amendeze şi pe DJ-ii care dau muzica prea tare şi pe administratori, nu doar societăţile comerciale în cauză să fie puse la plată. Autorităţile locale spun că au luat în vizor şi localurile din zona Stadionului „Dan Păltinişanu”, la adresa cărora sunt reclamaţii de câţiva ani încoace.

Autorităţile locale au hotărât recent să suspende, pentru o perioadă de 30 de zile, activitatea cluburilor Riverdeck, Le Cinema, D’arc şi Insomnia pe motiv că fac gălăgie noaptea şi îi deranjează pe cei din vecinătate.

Viceprimarul Traian Stoia, cel care a semnat pentru suspendare, spune că nu are nimic cu proprietarii, dar că trebuie respectat dreptul la linişte al celorlalţi timişoreni pe timp de noapte. Edilul a afirmat însă, vineri, că va propune să fie luate măsuri şi împotriva DJ-ilor şi a administratorilor cluburilor în cazul în care se vor mai constata astfel de situaţii.

„Nimeni nu doreşte să facă rău proprietarilor de cluburi, să închidă terase, dar în acelaşi timp autorităţile locale trebuie să vegheze la respectarea normelor de civilizaţie şi la respectarea drepturilor celor care nu merg în aceste cluburi, dreptul la odihnă, la linişte, la o viaţă normală. Vom propune un proiect de hotărâre care să culpabilizeze şi DJ-ii care au obiceiuri bahice şi încurcă decibelii aceia legali, înmulţind numărul lor cu doi sau cu trei. De asemenea, trebuiesc stabilite amenzi şi pentru persoana juridică care deranjează. Deci, o dată DJ-ul şi administratorul găsit la faţa locului şi în al treilea rând persoana juridică, care poate fi amendată cu o sumă mult mai mare decât 500 de lei cât primesc DJ-ii sau administratorii respectivi”, a declarat Stoia. Poliţia Locală a mai aplicat sancţiuni în cazul DJ-ilor. La începutul acestui an, un DJ a fost amendat cu 200 de lei pentru că a refuzat să reducă volumul la muzică într-un local de pe strada Mărăşeşti, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

Chiar dacă se aşteaptă la contestaţii în instanţă din partea patronilor, viceprimarul spune că, în privinţa celor patru cluburi care au fost închise până acum, poliţiştii locali, cei care au propus suspendarea activităţii în urma verificărilor efectuate şi a amenzilor aplicate, au procedat conform legii şi au răspuns de fapt sesizărilor venite de la cetăţenii care s-au plâns că nu se pot odihni noaptea.

„Oamenii ăştia au procedat civilizat, ei sunt plătiţi ca să asigure ordinea şi liniştea publică şi asta încearcă, cu mai mult sau mai puţin succes, să facă. Oricum, se străduiesc să facă acest lucru (…) Vom continua pe această linie, iar cei care nu înţeleg trebuie să plătească. Pentru viitor ar fi bine să ne mai uităm peste graniţă şi să constatăm că aceste locaţii trebuiesc mutate într-o zonă mai spre marginea oraşului, în condiţiile în care la noi este foarte greu să se respecte nişte norme stabilite şi acceptate unanim după ce se consumă prea multă apă minerală şi ce mai au ei pe acolo… În perspectivă vom propune locaţii care cred că n-ar deranja. Problema noastră este infrastructura. Trebuie să ai drum şi locuri de parcare asigurate, păzite, şi aşa mai departe”, a adăugat viceprimarul Traian Stoia.

Întrebat dacă se vor lua măsuri şi în privinţa cluburilor din zona Stadionului „Dan Păltinişanu” – bulevardul Dr. Iosif Bulbuca, unde locatarii se plâng de câţiva ani că nu pot dormi noaptea şi fac reclamaţii la Poliţie, viceprimarul a dat asigurări că vor urma şi acestea. A motivat că nu s-a intervenit până acum pentru că Poliţia Locală nu are suficienţi oameni.

„Poliţia Locală are angajaţi un număr oarecare de poliţişti, vor ajunge peste tot. În zona Stadion există o locaţie, nu ştiu exact cum se numeşte, am primit o grămadă de reclamaţii că acolo se întâmplă nu ştiu ce minuni noaptea şi lumea nu se poate odihni (…) O să punem amenzi maxime şi multiple: dai la DJ, la organizator, la administrator, la patron – legea permite asta, este o măsură luată în plan local -, dar în acelaşi timp trebuie sancţionată persoana juridică. Trebuie să mergem spre limita maximă pentru că altfel nu se opresc. Dacă nu se închid le ridicăm dreptul de funcţionare”, a conchis Stoia.

Primaria Timisoara a inchis patru cluburi din cauza zgomotului39Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor