Raspuns pe jumatate primit de la FRF in problema Poli

De M. Hoster
Reactualizat la:
Raspuns pe jumatate primit de la FRF in problema Poli
Raspuns pe jumatate primit de la FRF in problema Poli
Delegaţia timişoreană deplasată la Bucureşti pentru discuţii la sediul Federaţiei Române de Fotbal, referitor la viitorul fotbalistic al Timişoarei în prim planul competiţiilor fotbalistice, nu a reuşit să primească un răspuns clar legat de problemă. Mai aşteptaţi câteva zile, spun reprezentanţii autorităţilor.

În condiţiile în care un viitor legat de actuala echipă Politehnica, cea care a terminat campionatul pe primul loc al clasamentului ligii secunde, nu mai este de actualitate, cea mai plauzibilă alternativă rămâne cea cu fuziunea cu o altă echipă din campionat. Iar varianta cu AC Recaş mutată la Timişoara este cea mai realistă. Cert este că discuţiile purtate la FRF sunt extrem de bine „camuflate” de cei din delegaţia care s-a deplasat la Bucureşti şi nimeni nu vrea să spună absolut nimic despre eventuale concluzii.

Doar preşedintele CJ Timiş a făcut o scurtă declaraţie pe această temă. „Am trimis ieri acea delegaţie şi am primit o jumătate de răspuns. Acum se fac hârtiile, atât la federaţie, cât şi la Politehnică, pentru preluarea unei echipe în liga a doua, care să aibă drept de promovare. Prima opţiune este Recaşul, dar sunt şi alte variante. Eu spun să mai aveţi răbdare două-trei zile, pentru că aşteptăm răspunsuri oficiale de la FRF”, a declarat şeful CJ Timiş, Titu Bojin, pentru cotidianul Pro Sport.

Mai rămâne de stabilit ce nume va îmbrăca noua echipă. Dacă federalii nu prea par încântaţi de numele de Poli, spunând că noul club va primi la pachet cu numele şi datoriile vechii formaţii, Iancu spune că nu e chiar aşa şi că între entitatea care a evoluat în liga a doua anul trecut şi deţinătoarea numelui Poli nu există decât o asociere şi nici o altă legătură.

Update: Prima poziţie oficială în urma discuţiilor de la Bucureşti

Aşteptat de toată  suflarea fotbalistică timişoreană, un anunţ oficial referitor la situaţia discuţiilor purtate la FRF a fost în sfârşit dat publicităţii. Nicolae Robu, primarul Timişoarei, Titu Bojin, preşedintele CJ Timiş, şi Viorel-Aurel Şerban, rectorul UPT, au anunţat că discuţiile sunt în grafic şi că sunt optimişti asupra viitorului fotbalistic al oraşului. Cei trei cer totuşi răbdare din partea fanilor. De asemenea, îi invită pe cei care doresc un proiect nou, pornit de la zero, să preia iniţiativa, pe care o vor susţine. Oricum, aceasta va fi doar ceva complementar echipei din liga a doua.

„Diligenţele întreprinse de Primăria Timişoara, Executivul Consiliului Judeţean Timiş şi Universitatea Politehnica din Timişoara pentru a asigura ca Timişoara să aibă echipă de fotbal în Liga 2 în anul competiţional 2012 / 2013 sunt în grafic şi avem motive să fim optimişti în privinţa finalităţii lor.

Rugăm iubitorii de fotbal să aibă răbdare în privinţa detaliilor, încrezători că facem tot ce ne stă în putinţă pentru ca interesele lor, ale municipiului Timişoarei, ale judeţului Timiş şi ale Universităţii Politehnica Timişoara ca vechi susţinători ai fotbalului bănăţean să fie cât mai bine reprezentate.

Totodată, reiterăm invitaţia către acei iubitori de Poli care dezavuează proiectul nostru, considerând mai oportună plecarea de la zero, din liga 5, cu un nou proiect – unul “pur sange” – să preia iniţiativa, noi neputând decât saluta şi, în limitele prerogativelor cu care am fost învestiţi, sprijini o asemenea iniţiativă, ca pe ceva complementar, dar nu contradictoriu, în raport cu proiectul nostru.”

FRF dezbate soarta lui Poli luna aceasta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor