Rasfat culinar la Timisoara: Degustarea Carnatilor Banateni

De T. Ex.
Reactualizat la:
Rasfat culinar la Timisoara: Degustarea Carnatilor Banateni
© TION - Rasfat culinar la Timisoara: Degustarea Carnatilor Banateni
Cei mai pricepuţi specialişti bănăţeni în prelucrarea cărnii s-au întrecut, joi, în cadrul unei noi ediţii a tradiţionalului concurs de degustare a cârnaţilor, organizat de publicaţia Banater Zeitung la Timişoara. „Worschtkoschtprob” a revenit în orașul de pe Bega, după ce în ultimii ani a fost organizat la Sânnicolau Mare, Lugoj şi Sântana.

„Degustarea Cârnaţilor Bănăţeni” sau „Worschtkoschtprob” este o sărbătoare cu o tradiţie de câteva decenii pentru minoritatea germană din Banat, şi nu numai. Şi în acest an, în cadrul evenimentului producătorii privaţi, ai căror cârnaţi au fost făcuți în propria gospodărie pentru consumul propriu, şi firmele producătoare de mezeluri, cu produse destinate comerțului, s-au întrecut în cele mai delicioase specialități, fiecare în propria categorie.

Astfel, redacţia Banater Zeitung a primit mostrele de cârnaţi, câte o pereche de la fiecare participant, iar, după ce au degustat cu atenție din fiecare mezel, au decis câștigătorii festivalului „Worschtkoschtprob 2015”.

Locul întâi a fost ocupat de către Timotei Tintoi, cunoscut de către juriu, el participând și la ediții anterioare.  Locul al doilea a fost ocupat de Mircea Pascu, iar al treilea, de Eduard Kuhn.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !