Rapidul ramane in faliment. ACS Poli Timisoara, invitata la sedinta Ligii Profesioniste de Fotbal

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
4Comentarii
Rapidul ramane in faliment. ACS Poli Timisoara, invitata la sedinta Ligii Profesioniste de Fotbal
© TION: Rapidul ramane in faliment. ACS Poli Timisoara, invitata la sedinta Ligii Profesioniste de Fotbal (foto: arhiva)
Încercările disperate şi insistenţele continue de a învia o echipă moartă deja, Rapid Bucureşti, au primit marţi o nouă lovitură. Reprogramată chiar în dimineaţa din ziua în care Liga Profesionistă de Fotbal dezbate noul campionat, şedinţa în care se cerea anularea falimentului echipei a rămas fără nicio soluţie, situaţia iniţală de faliment fiind menţinută. La şedinţa LPF de marţi a fost chemat şi un reprezentant al ACS Poli Timişoara.

Umflată artificial şi întreţinută de chichiţe avocăţeşti, dorinţa de a reînvia falita echipă Rapid Bucureşti a fost din nou sortită eşecului. Marţi, Curtea de Apel Bucureşti a amânat din nou judecarea cererii de anulare a falimentului echipei bucureştene. În ceea ce ne priveşte, Timişoara este afectată deoarece eliminarea Rapidului din Liga 1 ar însemnat retrimiterea ACS Poli Timişoara înapoi pe prima scenă a fotbalului românesc.

Marţi înainte de prânz a fost programată şedinţa Ligii Profesioniste de Fotbal premergătoare stabilirii ţintarului campionatului Ligii 1 pentru noul sezon. LPF a cerut celor de la Rapid să prezinte un document prin care dovedesc că echipa nu mai este în faliment, pentru a putea juca în prima ligă. Din acest motiv, prin chichiţe avocăţeşti s-a reuşit acordarea unui termin pentru judecarea la Curtea de Apel Bucureşti a cererii de anulare a falimentului echipei. Din păcate pentru bucureşteni, la şedinţa instanţei nu a fost prezent lichidatorul judiciar al echipei, iar hârtia prin care acesta delega un avocat să-l reprezinte a fost considerată neconformă de instanţă. În consecinţă, dezbaterea cererii a fost amânată, fără ca Rapid să poată măcar să spere la primirea unei sentinţe favorabile.

În condiţiile date, LPF urmează să decidă excluderea Rapidului şi invitarea celor de la ACS Poli Timişoara, prima sub linie retrogradată sezonul trecut, să ia locul rămas vacant. De altfel, la şedinţa LPF a fost invitat şi un reprezentant al clubului timişorean. Rămâne de văzut ce se va decide la această şedinţă, dar toate concluziile conduc spre invitarea ACS Poli de preluare a locului rămas vacant. După orele prânzului este programată şi tragerea la sorţi a etapelor campionatului, iar cu această ocazie vom afla dacă Timişoara e din nou sau nu în prima ligă.

UPDATE. ACS Poli Timişoara nu ştie nici acum în ce ligă va juca

Liga Profesionistă de Fotbal, prin intermediul adunării generale, desfăşurată marţi, nu a fost capabilă să ia o decizie clară în cazul Rapidului, deci nici în cazul ACS Poli Timişoara, dacă echipa va juca în sezonul următor sau nu în prima ligă.

Incertitudinea se menţine pentru ACS Poli Timişoara. LPF nu a luat nicio decizie, marţi, referitor la excluderea sau nu a celor de la Rapid. Conform oficialilor LPF, în acest moment echipa bucureşteană este considerată în faliment, dar decizia se poate schimba. Aceştia au anunţat că data limită pentru ca acest club să ofere o decizie judecătorească prin care falimentul este suspendat este 21 iulie. Decizia se potriveşte ca o mănuşă, fiind parcă croită pentru Rapid, având în vedere că judecarea cererii de suspendare a falimentului va avea loc la Curtea de Apel Bucureşti pe 20 iulie. De fapt, decizia a fost, probabil, luată din frică de răspundere, o eventuală ipotetică suspendare a falimentului având darul să le ofere rapidiştilor să ceară daune de la LPF.

Justin Ştefan, secretar general al LPF, a prezentat concluziile luate de organizaţie.

„Clubul Rapid azi e în faliment, există o decizie a instanţei competente. Este executorie, se aplică de îndată, deci astăzi Rapid se află în dizolvare, cu capacitate de exerciţiu restrânsă. Nu ne grăbim, FC Rapid a formulat o cerere de suspendare, aşteptăm până pe 21 să se soluţioneze. Cererea lor poate avea două soluţii, respingerea şi menţinerea procedurii falimentului, deci lichidarea clubului, ceea ce înseamnă că Rapid nu poate participa în campionat, caz în care vom aplica Regulamentul de Organizare al Activităţii Fotbalistice al FRF, care spune că locul vacant va fi luat de clubul din Timişoara. A doua variantă care poate apărea, este cea în care cererea e admisă, efectul este suspendarea falimentului, înseamnă că Rapid va fi în insolvenţă, dar va participa în Liga 1”, a anunţat Justin Ştefan.

Oficialul LPF a mai spus că totul se va decide pe data de 21 iulie.

„Dacă pe 21 nu avem soluţie, atunci rămâne falimentul Rapidului şi Timişoara în prima ligă”, a încheiat Ştefan.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor