Proprietarii de domenii .ro, trebuie să achite o taxa anuala

De T. Ex.
Proprietarii de domenii .ro, trebuie să achite o taxa anuala
Proprietarii de domenii online „.ro” vor fi nevoiţi să achite o taxă anuală pentru reînnoirea domeniului, anunţă Registrul Naţional RoTLD. În prezent sunt înregistrate 700.000 de pagini web în România.

„Taxa anuală de înregistrare şi reînnoire al unui nume de domeniu «.ro» se stabileşte, la propunerea Registrului (n.r. Registrul Naţional RoTLD), prin ordin al ministrului pentru Societatea Informaţională. Data de la care se va percepe această taxă pentru numele de domenii nou înregistrate este data publicării în Monitorul Oficial a ordinului. Pentru numele de domenii existente înregistratorii au obligaţia reînnoirii acestora în termen de maxim 3 luni de la data publicării ordinului în Monitorul Oficial. Pentru numele de domenii înregistrate în ultimele 24 de luni, reînnoirea se face în momentul în care dreptul de folosinţă a numelui de domeniu este egal cu 24 luni”, se arată într-un proiect de hotărâre de Guvern.

În prezent, costul pentru un domeniu “.ro” este 51,26 de dolari, plus TVA, conform datelor disponibile pe www.rotld.ro.

„Nu există taxă de mentenanţă anuală în prezent. Plata se face la înregistrare. Dacă se va introduce taxă de mentenanţă anuală veţi fi anuntaţi din timp”, se precizează pe pagina web a Registrului Naţional RoTLD.

Potrivit proiectului de act normativ, numele de domenii „.ro” sunt înregistrate pentru o perioadă determinată de minimum un an, care ulterior poate fi prelungită prin reînnoire. Perioada maximă pentru care se poate face înregistrarea sau reînnoirea unui nume de domeniu „.ro” este de doi ani.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor