Proprietarii de cladiri istorice, obligati sa mute aparatele de aer conditionat si sa dea jos termopanele!

De A. Strugariu
16Comentarii
Traian Stoia
Traian Stoia
Primăria Timişoara i-a luat în vizor pe proprietarii de clădiri monumente istorice din zona centrală a oraşului care şi-au montat instalaţii de aer condiţionat pe faţadele principale ale imobilelor sau care şi-au pus termopane. Autorităţile locale vor să-i oblige pe deţinători să le dea jos. Cei care vor refuza riscă amenzi mari, atenţionează viceprimarul Traian Stoia.

„În zona ultracentrală sunt o serie de deficienţe care vor trebui remediate în perspectiva imediat următoare. Săptămâna care vine persoanele aflate în culpă vor fi atenţionate. Majoritatea faţadelor clădirilor istorice au montate, pe partea dinspre centru, aparate de climatizare (…) Proprietarii care au aparate de aer condiţionat pe faţadă trebuie să-şi ia autorizaţie de construire şi să le pună în spate, în partea dinspre curte. Este lege, legea monumentelor istorice, care interzice acest lucru. Mergeţi pe Mărăşti şi o să vedeţi, la Armată au pe toate părţile, la spital din loc în loc şi în Piaţa Victoriei nu mai vorbim… Nu pot refuza, că le dai amendă până le vine acru”, a declarat, vineri, Stoia. Reprezentanţii municipalităţii au nemulţumiri legate şi de partea de tâmplărie, mai exact de termopanele pentru care au optat unii dintre proprietarii de clădiri monumente istorice. În primă fază, deţinătorii imobilelor vor fi notificaţi să ia măsuri, iar dacă nu se conformează riscă amenzi aspre, spun oficialii municipalităţii.

„Lucrările de construcţii care se execută asupra clădirilor monumente istorice necesită în prealabil un aviz de la Direcţia de Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional Timiş, pe lângă autorizaţia de construire. Lipsa acestui aviz se sancţionează cu amendă cuprinsă între 5.000 şi 10.000 de lei, iar nerespectarea avizului cu amendă cuprinsă între 4.000 şi 8.000 de lei, în conformitate cu Legea 422 din 2001 privind protejarea monumentelor istorice. Pe lângă sancţiuni se pot stabili şi măsuri de desfiinţare a consţrucţiilor neautorizate şi de aducere a faţadelor la starea initiala”, atrage atenţia purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Locale Timişoara, Georgina Velicu.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor