Proprietarii Casei Muhle, obligati de instanta sa ia masuri pentru conservarea imobilului

De A. Strugariu
Reactualizat la:
17Comentarii
Proprietarii Casei Muhle, obligati de instanta sa ia masuri pentru conservarea imobilului
Primăria Timişoara câştigă prima luptă în instanţă pentru salvarea Casei Mühle. Proprietarii vilei de pe bulevardul Mihai Viteazu sunt obligaţi, printr-o ordonanţă preşedinţială, să ia măsuri pentru conservarea acestui imobil monument istoric aflat într-o stare avansată de degradare după ce deţinătorii i-au decopertat acoperişul în primăvara anului trecut. În caz contrar, autorităţile locale vor avea dreptul să intervină în acest caz.

 

În urma aprobării ordonanţei preşedinţiale, proprietarul Casei Mühle, Ionel Stancu, este obligat să ia măsuri pentru punerea în siguranţă şi conservarea imobilului în termen de 10 zile de la comunicare.

„Prin aprobarea ordonanţei preşedinţiale cu privire la imobilul situat în Timişoara, bulevardul Mihai Viteazul nr. 3, (monument istoric, fiind cuprins în Anexa la Ordinul Ministrului Culturii şi Patrimoniului Naţional nr. 2361/2010 pentru modificarea Anexei nr. 1 la Ordinului Ministrului Culturii şi Cultelor nr. 2314/2004 privind aprobarea Listei Monumentelor Istorice […]), proprietarul Stancu Ionel trebuie să ia măsuri de protejare a clădirii cu un sistem care să nu permită apei meteorice, umidităţii şi aerului să îl influenţeze, sistem ce se poate amplasa pe structura actuală sau independentă fără a afecta construcţia în stadiul actual. Termenul de implementare a acestor măsuri este de 10 zile de la comunicarea sentinţei. În cazul în care măsurile de protejare nu vor fi puse în aplicare de către proprietar în termenul fixat, instanţa autorizează instituţia noastră la executarea lucrărilor pe cheltuiala pârâtului”, explică viceprimarul Dan Diaconu.

Ordonanţa preşedinţială este emisă în condiţiile în care există un proces civil între Primăria Timișoara şi Ionel Stancu, intenția autorităților fiind de a-i obliga pe proprietari să readucă imobilul la starea iniţială, mai precizează edilul. În paralel există două plângeri penale pentru nerespectarea autorizaţiei de construire în cazul lucrărilor executate la Casa Mühle, respectiv pentru nerespectarea legii monumentelor istorice, spun oficialii municipalităţii.

Rămâne de văzut dacă proprietarii se vor conforma şi vor lua măsuri pentru salvarea Vilei Mühle în urma acestei prime decizii a instanţei.

Mai puteti citi: Primaria Timisoara va incerca sa cumpere Casa Muhle pentru a o salva de la distrugere17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor